Публиката на Запад е „вкарана в кутия“, където хората трябва да вярват на всичко лошо, което се говори за Русия

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/publikata-na-zapad-e-vkarana-v-kutiya-kadeto-horata-tryabva-da-vyarvat-na-vsichko-losho-koeto-se-govori-za-rusiya/4279 SvobodnoSlovo.eu
Публиката на Запад е „вкарана в кутия“, където хората трябва да вярват на всичко лошо, което се говори за Русия

Публиката на Запад е „вкарана в кутия“, където хората трябва да вярват на всичко лошо, което се говори за Русия.

Западните медии не искат да признаят какво наистина се случва в Украйна, а американските власти излъгаха за събитията в тази страна, финансирайки нацистите дълго време, каза американската журналистка Лара Логан.

Лара Логан е един от военните топ репортери на американската телевизия CBS. Тя е отразявала събитията по време на войните в Афганистан и в Ирак. От 2006 г. е шеф на регионалните кореспонденти на CBS News.

В ефира на Real America's Voice тя отбеляза, че публиката на Запад е „вкарана в кутия“, където хората трябва да вярват на всичко лошо, което се говори за Русия.

Водещата американска журналистка Лара Логан,беше пребита и брутално изнасилена от екзалтираната тълпа в Кайро в деня на оттеглянето на президента Хосни Мубарак, през 2011г., съобщиха тогава световните медии.

Логан е била обградена от близо 200 агресивни демонстранти, които са я разделили от екипа й и са издевателствали върху нея, преди група от египетски жени и около 20 военни да успее да спаси живота й и да я измъкне от тълпата. На следващия ден журналистката е била откарана в болница в САЩ.

Сега,тя продължава да е от малкото "оцелели" журналисти в САЩ.

"Днес като цяло не сме в най-добрия си вид",казва Лара. Просто питайте хората в градовете в цялата страна, както правя и аз. Където и да отида, хората ми казват, че са загубили вярата си в журналистиката. Това идва от всички хора, всички сфери на живота и всички политически прослойки. Честно казано, не ги обвинявам. Отговорността за това започва от нас.

Факт е, че по-голямата част от журналистите в тази страна са регистрирани демократи. Колежите, от които идваме, също са доминирани от една либерална политическа идеология. Това има значение днес, защото информирането е станало толкова едностранно. Докато се опитваме да разберем защо хората са загубили вяра в нашата професия, нека започнем с това да сме честни за това кои сме. Бих се чувствала по същия начин, ако медиите клоняха в обратна посока.

Едностранната природа на тази борба ме смущава. Това ли са имали предвид бащите основатели, когато са написали първата поправка?

Отхвърляме консервативните медии за тяхната политическа пристрастност, но ние не прилагаме същия стандарт към либералните медии.

Йордан Халачев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.