РАВНИС ПО ВОЖДА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ravnis-po-vozhda/13242 SvobodnoSlovo.eu
РАВНИС ПО ВОЖДА

След поредица от плашещи статистики, интензивен медиен натиск, в който бяха включени обичайните членове на НОЩ, политици, математици, български медици от Кеймбридж и къде ли не (защото от чужбина звучи "малко по-така"), социолози, изследователи на обществени нагласи, коментатори, артисти, блогъри, гурута, фейсбук армията и дежурната Алена, КУРСЪТ СЕ СМЕНИ.

Няма да се затягат противоепидемичните мерки заради завишения брой на заразени с COVID-19. Гледната точка зави, а епидемичните данни започнаха да се сдобиват с различна трактовка. Медиите трескаво сменят анонси и докато в сутрешните новини мненията клоняха към "нарастваща опасност" и "нов антирекорд", към обяд обстановката започна да се разведрява. Сега на първа линия са думите на доц. Ангел Кунчев, според когото броят на положителните случаи от 2 седмици не води до голямо увеличаване при смъртните случаи, които също се увеличават, но с доста по-малки темпове (нищо, че това е така по целия свят от 5 месеца).

Вчера, 14 октомври, премиерът Бойко Борисов даде генералната насока за решаване на казуса с Ковид-19:

"Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения."

И още на другия ден (15 октомври), като се започна едно преориентиране, прегрупиране и преформулиране, ум да ти зайде. Премиерската воля рязко повиши експертния потенциал на НОЩ за една нощ и твърдата праволинейна позиция за затягане на мерките започна да се усуква като Софийска вита баница.

Проф. Костадин Ангелов - министър на здравеопазването: "Няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та, няма да се прилагат някакви ограничителни мерки. Трябва да свикнем да живеем с този вирус."

Красимир Вълчев - министър на образованието: "Категорично не предвиждаме цялостно затваряне на училищата."

Каква ваксина, какви мерки, ние тук работим с размаха на вожда и неговото прозрение за бъдещето ни. Така ако върви, дори и държавата да се преобърне, ние до изборите тоя Ковид ще сме го преборили!!! Светът е приковал очи в нас и всички лидери чакат ред да получат това уникално* НОУ ХАУ.

*понеже напоследък е много модерно всичко да е УНИКАЛНО

Антония Първанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.