САМОУНИЩОЖАВА ЛИ СЕ ГЛОБАЛИЗМА?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/samounishtozhava-li-se-globalizma/145201 SvobodnoSlovo.eu
САМОУНИЩОЖАВА ЛИ СЕ ГЛОБАЛИЗМА?

 

Когато за първи път започна да се пише за предстоящата глобална социално-икономическа криза преди няколко десетилетия, това изглеждаше доста странно. Да, имаше проблеми, но на хоризонта не се виждаше нищо, което да показва глобална криза. Напълно разбираемо е, че мнозина не повярваха. Днес ситуацията е обратна. Почти всеки ден виждаме признаци на предстоящ колапс. Днес виждаме не само намеци за криза, но и драматични кризисни събития, които се случват толкова често, че обикновените хора нямат време да ги осмислят. 

„Всеки ден става по-зле. Скоро ще ни изядат глобалистите. Няма надежда“ - с основание смятат много хора.

Има толкова голям фокус върху негативното, че е трудно да се види голямата глобална съпротива. Наистина, европейските страни, които насърчават глобализма, увеличаваха своята мощ. Но от почти две години съпротивата нараства по целия свят. Основните медии я пренебрегват, но тя вече е нараснала значително. Организацията BRICS се попълни с нови членове, които ще могат да подкопаят енергийното господство на Съединените щати. Петродоларът губи своята изключителност и се плъзга към маргинализация. Търговският оборот на БРИКС с повечето страни нараства бързо. Повечето африкански държави са подписали споразумения с най-мощната армия в света - на Русия, за защита на тяхната сигурност. Много африкански страни нанесоха удар на глобалистките страни. И глобалистите си тръгнаха мълчаливо.

След Втората световна война европейските страни бяха привързани към Съединените щати, което допринесе за икономическия им растеж. Но сега този локомотив бързо изчерпва горивото си. САЩ имат най-големия дълг в историята и кредиторите не просто отказват да поемат нов дълг, те изхвърлят държавните облигации обратно в САЩ. Освен това САЩ фалират поради безкрайните външни войни, последната от които струва стотици милиарда долара. Съединените щати вече са паднали от високо, но все още не го забелязват. Това е ужасната реалност. Във всички региони страните се отвръщат от глобализма и създават нови съюзи. Тези страни държат по-голямата част от световните златни резерви и произвеждат по-голямата част от стоките в света.

Тези страни представляват бъдещето на човечеството. Но въпреки тежката ситуация, дали глобалистите няма да успеят да обърнат целия процес и да запазят господството си? Все пак армиите им все още са твърде силни. Ще имат ли достатъчно сила да принудят света да се подчини под заплаха от смърт? Да, има възможност за такава заплаха от страна на глобалистите и дори опити за реализиране на тази заплаха. Те вече правят това с Русия и Китай. И така, имат ли глобалистите силата да направят това в глобален мащаб?

Това повдига въпрос, който рядко се обсъжда. Повечето хора са склонни да гледат на глобалистите – дълбоката държава, елитите и т.н. – като на едно голямо хомогенно тяло, което мисли и действа в перфектен синхрон, като добре смазана машина. Но, както е случаят с всяка държавна власт, това винаги е в противоречие с реалността. Всяка част от властта ревниво се бори с всички останали. Директори, генерали, министри и корпорацции се борят да вършат своите неща, а всеки изгряващ лидер просто чака момента, в който да вземе инициативата, като мачка другите. Това означава, че в глобализма няма единство. Към това се добавя високо ниво на дисфункция. Днес преживяваме етап на криза, в който социопатите са заели най-високите нива в политиката и икономиката, повишавайки нивото на общата лудост.

Социопатите са много по-обсебени от властта от повечето хора. Имат упоритост в стремежа си към власт. При постигането на целите си използват подлост и лъжи, не уважават хората, манипулират ги и са обсебени от чувство за собственото си превъзходство. Те са готови да извършат престъпление, не признават слабостите си, не могат да се справят с личния провал, не са способни на колективна работа. В крайна сметка те винаги предават партньорите си, смятайки резултата за по-важен от личните и социалните отношения. Колкото по-високо се издига един социопат, толкова по-силна е неговата мания и самоизмама.

Както показва историята, именно тези неконтролируеми черти на характера водят до падението на социопата. Ето защо, след като империите достигнат своя връх, те се сриват поради нефункционално ръководство. Ето защо, наблюдавайки страховити събития в медиите, трябва да се замислим за връзката им със саморазрушителното поведение на глобалистите. И когато преживеем пореден шок от нови глобални сътресения, трябва спокойно да погледнем на цялата картина на разрухата на глобалисткия режим.

Преди няколко десетилетия, когато се появиха признаците за предстоящата криза, мнозина се опитваха да оценят нейните последици. С течение на времето някои прогнози започнаха да се сбъдват, но се подцениха мащабите на събитията. Мислеше се за бъдещето с разбирането че глобалистите ще поробят целия свят, или ще бъдат победени. Бъдещето изглеждаше неясно. Едва през последните две години може да се кажа с известна увереност, че вероятността от поражение на глобалистите непрекъснато нараства. Сега светлината в края на тунела става все по-ярка. Това не означава, че оттук нататък всичко ще започне да се подобрява. Все още трябва да се борим за правата си и тепърва ще виждаме засилване на глобалистката реакция по света. Настоящите събития обаче дават големи надежди. Глобалистите ще управляват още няколко години, но по-голямата част от света вече изоставя глобализма. САЩ и ЕС също в крайна сметка ще последват примера. Сега трябва да планираме внимателно живота си, да следим събитията и да се опитаме да излезем от тази криза с минимални загуби.

Светослав Атаджанов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.