СЪЮЗНИЦИТЕ НИ СА МАЛОДУШНИ, ДРЕБНИ ПОДЛЯРИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sayuznicite-ni-sa-malodushni-drebni-podlyari/4499 SvobodnoSlovo.eu
СЪЮЗНИЦИТЕ НИ СА МАЛОДУШНИ, ДРЕБНИ ПОДЛЯРИ

Един детайл от войната отмина незаслужено пренебрегнат днес. Всички го съобщиха, но почти никой не го анализира. САЩ отказаха да приемат полски МиГ-ове, за да ги предоставят на Украйна.

Накратко, идеята на американците бе Полша да изпрати директно свои изтребители в Украйна. Срещу подарък стари Ф-16 от Вашингтон. Опитаха да прекарат поляците с дребни дрънкулки и да ги натикат директно във войната на съседите им - Русия, Беларус, Украйна.

Но... поляците имат едни болезнени исторически спомени. Те бяха седнали на масата на Хитлер преди ВСВ и заедно, с нож и вилица, си режеха от Чехословакия. А после... после самата Полша стана част от менюто и дълго я пекоха на бавен огън. Сега, нали, парен каша духа, поляците внимават в геополитическата картинка. Предложиха на САЩ те да си изпратят МиГ-овете от американските бази в Германия. И Щатите изпищяха на умряло. "Не сме уведомени, че планират да ни дават самолети", излъга безочливо зам.държавният секретар Виктория Нюланд. Вие ли не сте знаели? И продължи с наглостта: "Инициативата е несъстоятелна". Така ли, и защо да е несъстоятелна? Защото искате друг да вади кестените и си подхвърляте горещия картоф.

Голямо натовско готварско шоу е това. А, между другото, Полша е най-близкият и искрен съюзник на Америка в Европа. Германия не се брои, тя все още е окупирана. Тоест, щом поляците и янките се надцакват по този особено курwенски, с извинение, начин, какво остава за другите?

А всички добре си дават сметка, дори и нашето правителство, че изпращането на собствено оръжие в Украйна, за Русия означава обявяване на война. Изводът: Съюзниците ни са малодушни, дребни, подляри, на които - Зеленски да ви разкаже - колко може да се разчита.

Степан Поляков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.