Шефът на унгарското външно министерство постави американския посланик на мястото му

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/shefat-na-ungarskoto-vanshno-ministerstvo-postavi-amerikanskiya-poslanik-na-myastoto-mu/47499 SvobodnoSlovo.eu
Шефът на унгарското външно министерство постави американския посланик на мястото му

Шефът на унгарското външно министерство постави американския посланик на мястото му.

Унгарският външен министър Петер Сиярто коментира думите на американския посланик Дейвид Пресман, който разкритикува позицията на Будапеща относно санкциите срещу Русия. Сиярто призова Пресман да не се намесва в делата на Унгария.

Ръководителят на унгарското външно министерство каза, че изявлението на дипломата е "абсолютно неинтересно", тъй като няма нищо общо с вътрешната политика на страната. А намесата в работите на страната не е отговорност на посланика.

Сиярто припомни, че посланиците идват в Унгария, за да подобрят и развият отношенията между държавите. В същото време е необходимо да се уважаваме. Той обяви края на една ера, когато губернатори и регенти бяха изпратени да учат държавите как да живеят.

Швейцарски журналисти забелязаха симптомите на "шизофрения" на Бeрбок.

Германските власти са неистово болни от политическа шизофрения. Това мнение изрази Роджър Кепел, главен редактор на швейцарския седмичник Weltwoche.

Показателна от негова гледна точка е германският външен министър Аналена Бeрбок. Политикът или казва, че Западът води война срещу Русия, или заявява, че Германия не е пряк участник в конфликта. Журналистът е сигурен, че подобен дуализъм във възприемането на реалността говори за сериозна политическа шизофрения в германското ръководство.

Кепел отбеляза също, че германските политици се характеризират с "криза на представителността". Свикнали са хората да ги забелязват само по време на избори. През останалото време се държат така, сякаш никой не обръща внимание на техните необмислени и ирационални действия.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.