ЩЕ ЕСКАЛИРА ЛИ ВОЙНАТА В ИЗРАЕЛ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/shte-eskalira-li-voynata-v-izrael/120514 SvobodnoSlovo.eu
ЩЕ ЕСКАЛИРА ЛИ ВОЙНАТА В ИЗРАЕЛ?

 

Министърът на отбраната на Иран заяви, че САЩ ще "страдат много", ако войната на Израел в ивицата Газа не приключи, съобщи иранската PressTV. Не е ясно защо цел на министъра на отбраната са Съединените щати, а не Израел. Под Съединените щати той вероятно има предвид американските бази в Сирия и Ирак.

Добавете този пъзел към нарастващата загадка. Например, ако Иран и Хизбула стоят зад атаката на Хамас от 7 октомври, защо на Хамас не бяха дадени средства за противовъздушна отбрана срещу това, което всички знаят, че ще бъде масирана израелска бомбардировка на ивицата Газа? Защо Русия предостави на Сирия системата за противовъздушна отбрана С-300, а не позволи на Сирия да я използва срещу израелски и американски самолети, атакуващи постоянно сирийска територия?
Подозира се, че неоконсерваторите от режима на Байдън и ръката на Нетаняху стоят зад атаката срещу Израел на 7 октомври, като копие на акцията „11 септември” . Целта на Нетанхаю е не само Палестина, но и Велик Израел, който според ционистите се простира от Нил до Ефрат.

Намерението е да въвлекат Иран и Сирия в конфликт, за да могат неоконсерваторите да подновят войната в Близкия изток срещу подръжниците на Хизбула. Без оръжия и пари от Иран и Сирия, Хизбула не може да предотврати израелската окупация на Южен Ливан. Съмнтелно е, че Байдън разбира това. Вероятно неоконсерваторите в правителството са му казали, че силно военно присъствие на САЩ на сцената ще попречи на ситуацията да излезе извън контрол. Много американци смятат, че президентът знае всичко и контролира нещата, но в действителност той знае само това, което казват служителите му, а неоконсерваторите имат своя собствена програма за изпълнение.

Това, че намерението е да се разшири конфликтът, се демонстрира от големия брой оръжия, войски, флот и самолети, които САЩ натрупват в района. Тази концентрация, допълнена от германски и френски войски, според съобщения в медиите, далеч надхвърля необходимото за потискане на Хамас. Официалното обяснение за тази концентрация на крупни западни военни ресурси е да се защити Израел от Хизбула и Иран. Като добавим към колекцията от мистерии, ако Израел е толкова уязвим за атака срещу Ивицата Газа, тогава защо Израел би поел риска? Няма смисъл да рискуваш загуба в името на отмъщението. Израел трябва да е знаел предварително, че американските сили незабавно ще пристигнат в зоната на конфликта. Откъде Израел би знаел за това, ако 7 октомври е бил изненада?

Путин и изглежда, Байдън са разбрали, че ако Иран и Хизбула бъдат въвлечени в конфликта, ще възникне по-широк регионален конфликт, който може да доведе до Трета световна война. Путин възпира мюсюлманите, а Байдън се опитва да сдържи Нетаняху. Ако Путин успее, неоконсерваторите и Нетаняху вероятно ще започнат атака под фалшив флаг срещу Израел и ще обвинят Хизбула за това, а неоконсерваторите, които управляват режима на Байдън, ще използват такава атака, за да разширят войната.

Разбира се, американците и европейците не получават информация от своите правителства, или медиите, за да разберат, че Путин прави всичко възможно, за да ги спаси от световна война. Вместо това срещу Путин продължава да се излива омраза.
Обаче, Путин не може да предотврати западна атака под фалшив флаг. Играейки се на миротворец, докато другата страна агитира за война, Путин ще повтори грешката си със споразуменията от Минск. Той продължи да се надява на това споразумение, въпреки ясните доказателства, че САЩ и НАТО създават огромна украинска армия, за да подчинят двете отцепили се републики на Донбас.

Резултатът беше скъпа и разрушителна война. Сега, като възпира мюсюлманите, Путин ги лишава от инициативата и я предава на американските неоконсерватории и Нетаняху. Парадоксът е, че като прави правилните неща, Путин вероятно ще допринесе за разширяването на конфликта.
Тъй като западните правителства и медиите са съсредоточени единствено върху зверствата на Хамас, никой не може ясно да си представи какво наистина се случва. Републиканците и някои християнски евангелисти в Америка се озоваха в компанията на неоконсерваторите, изискващи война. Протестиращите в Европа срещу безразборните бомбардировки на Израел срещу цивилни са наричани антисемити и вътрешни терористи. В САЩ дори евреите протестиращи срещу израелските военни престъпления се наричат „антисемитски негодници, мразещи евреите."
Като че ли в момента не се чува разумен и трезвен глас. С други думи, няма пречки конфликтът да излезе извън контрол.

Светослав Атаджанов

12 Коментара

Иванова

преди 5 месеца

За съжаление на САЩ им трябват военни конфликти за да трупат печалби от продажбата на оръжие.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

ГЕРБ няма да напусне сглобката

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Една омъжена жена имала десетина любовника. За да не се карат помежду си, тя ги приемала накуп. И спретвала яка оргия. Веднъж, вече груповият с*кс бил приключил и юнаците се готвели да си тръгват. Всички били напълно облечени. Само, един се бавел все още в банята. Не щеш ли - от входната врата се чуло превъртане на ключ. И се чул глас: - Мими, аз съм! ---- Иванов, знаеш ли какво е продължението на тази история?

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Сюнетчиите нещо се изпокараха, май...

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Вървят Мечо Пух и Шиши из гората. Шиши пита: - Пух, къде отиваме? - Да колим прасе. - Хм, а ако прасето избяга? - Ще те избягам аз тебе!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Мечо Пух казва на Шиши: - Шиши, искаш ли да ти прочета бъдещето? - От къде, Мечо? - От една готварска книга.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Проф. Владимир Чуков: Конфликтът в Близкия изток няма да се разрасне ---- С други думи, няма пречки конфликтът да излезе извън контрол. Светослав Атаджанов ---- Аре разберете се като мъже, а на мен ми дреме на сатенените прашки за Газа.

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Трябва нова концепция за охрана на границата и нова структора на създадена на местна самоотбрана. С това ниво на икономика в пограничните райони не е проблем, каза Денков и дискретно и тихо пръдна.

Коментирай

copy - paste

преди 5 месеца

В момента при преговори за мир има някакъв шанс някаква част от Украйна да се запази като отделна държава. Тази "остатъчна" Украйна няма да е жизнеспособна ,но ще издържи известно време, а колко време зависи от управлението на д-вата. Ако не се започнат приговори за мир и мине зимата ,никаква Украйна няма да съществува след 2024 година. Реалностите са такива и заклинания от министри няма да помогнат. Могат да пробват с молитви ,ама поповете ще им кажат ,че "Бог помага ама в кошара не вкарва".

Коментирай

copy - paste

преди 5 месеца

Съединените щати разоряват своите европейски васали, но продължават да купуват уран и критични материали от Русия. Това каза руският външен министър Сергей Лавров

Коментирай

Томислав Биков

преди 5 месеца

Всички знаем, че споразумение ще има и то ще е в полза само и единствено на ГЕРБ. В момента ГЕРБ е в много слаба позиция, но тъмносинята мъгла изцяло овладя ППДБ и иска съюз точно с ГЕРБ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.