ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ В КРАЯ НА ФИЛМА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/shte-vi-chakame-v-kraya-na-filma/4197 SvobodnoSlovo.eu
ЩЕ ВИ ЧАКАМЕ В КРАЯ НА ФИЛМА

Моля розовите понита да обяснят бизнеса и хората откъде да вземат:

1. Желязо.

2. Дървесина.

3. Селитра.

4. Торове.

5. Газ.

6. Петрол.

7. Авточасти.

8. Почти всичко друго.

В момента шпертплата също започва да липсва на българския пазар. Строителството е бранш, в който много сериозно ще се усетят тези липси, а когато има количества, ще са на недостъпни цени. Не съм чула от правителството предложение как ще се компенсират работещите в този ресор.

Не съм чула и какво ще се случи в селското стопанство при очертаваща се липса на торове и вносни съставки в животновъдството. Да напомня и това, че голямата част от зеленчуци и плодове на българския пазар се доставя от държави, с които скоро ще има проблеми в транспортните връзки или много ще се оскъпят. Някакви програми за насърчаване на българското селско стопанство, така че да покрие липсите, също не виждам.

Кризата ще засегне всички области. Като пример дори ще посоча, че любимата тоалетна постелка от пясък на моя Котьо вече липсва на българския пазар, защото са спрени доставките от Южна Африка. И животинките също скоро ще усетят липсите. Но по-страшното е за хората. За тях правителството не мисли. Моите подозрения са, че дори не осъзнава какво ще се случи.

Розовите понита с тази война не осъзнаха нещо много важно: Битието определя съзнанието. Когато започват да не достигат много стоки, когато започне да спира тока или да не може да си го позволиш, общо взето, започват да се наместват чакрите и мисленето. И осъзнаваш, че диванът вече не е комфортно място! Затова ситуацията вече се очертава като опасна.

На практика хората в Европа ще гладуват и студуват заради далаверите на Байдън в Украйна и зарали неонацистите, подкрепяни от децата на бивши нацисти в Брюксел!

Е, няма как да стане! И каквито и парцали да си накичите по профилите, няма как да промените факта, че в магазина започват да се повишават с пъти цените, а сметките за ток и газ изглеждат като за издръжката на скромен космодрум.

Розови понита, скоро светът Ви няма вече да е в розово. Няма и да е в жълтосиня нацистка мъгла. Няма да е в цветовете на прайда. Скоро светът ще се промени.....и ние ще Ви чакаме там!

Елена Гунчева

* Публикацията изразява САМО МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ като българка и гражданин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.