ШУМ, ВРЯВА, СУМАТОХА ПО БРЮКСЕЛСКИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/shum-vryava-sumatoha-po-bryukselski/4120 SvobodnoSlovo.eu
ШУМ, ВРЯВА, СУМАТОХА ПО БРЮКСЕЛСКИ

Тези дни Брюксел е едно шарено, направо калейдоскопично място. Шум, врява, суматоха навсякъде. Пазарища всякакви...

Урсула заплашила, че Съюзът няма да позволи на Русия да му продава газа с рубли. Моля? Какво? Това е все едно да сте във Чили, например, и да заявите, че няма да им позволите да ви продават в песо. Има известна налудност в туй, сякаш.

Пак там Джо Байдън и Кирил Петков обсъдили корупцията в България. Мошеник и Лъжец обсъждат корупцията в най-бедната държава. Тези двамата влак ли ще обират? Което няма как да стане, разбира се. Единият ще заспи по пътя, другият ще излъже закъде пътува и ще се качи в обратната посока.

А пък Зеленски казал изречение, в което има това: "Сега, когато подготвяме членството на Украйна в Европейския съюз..." Хей, Junkie, в самото начало на тази седмица ти казаха от Брюксел, че никой никакво членство не ти подготвя. Единственото, което ти подготвят, е да те прецакат. След като си купят газ от Русия с Нерубли.

Чак ми стана кофти, че навремето не се пуснах за кореспондент в Брюксел. И не, не заради нерублите. Такъв купон започва там сега...

Степан Поляков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.