След дълъг размисъл разбрах каде е проблемът за ниската избирателна активност

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/sled-dalag-razmisal-razbrah-kade-e-problemat-za-niskata-izbiratelna-aktivnost/1275 SvobodnoSlovo.eu
След дълъг размисъл разбрах каде е проблемът за ниската избирателна активност

След дълъг размисъл разбрах каде е проблемът за ниската избирателна активност. Какъв сух режим, бре!!! Срамота. Трезвият българин никога няма да отиде да гласува за тия суеци - политиците. Само на три ракии може да се прежали и да фърга за избран от него герой. Затова имам няколко разумни предложения за следващите избори:

1. Пиенето в изборния ден става задължително, като държавата отпуска по 300 грама рИкия от държавния резерв за всеки пълнолетен гражданин. Порционът ще се раздава в училищата преди влизане в изборната секция и оставяне на личната карта на комисията.

2. В дворовете на училищата се организира от държавата скара-бира - кИбапчИта и кИфтета. То на гладно не се гласува. Освен това е изцяло в българските изборни традиции, така че, дори родните патриоти ще останат доволни от възраждането на българските изборни ценности.

3. Могат да се наемат и певци и певачки, които да веселят народа, защото кИбапчетата и кИфтетата и рИкията изискват и съответния музикален съпровод. Така с радост и веселие ще мине изборния ден, а и културата ще живне малко. Може да се направи и караоке, като избирателите доброволно се включват в музикалните изпълнения. НЕма се плашите от фалшиво пеене, на три ракии човек понася всичко.

4. Заради порционът изборните кутии се премахват и се поставя изборна кофа, в която избирателите да мятат попълнените бюлетини, за да могат все пак да я улучат. В Изборния кодекс ще се премахне изискването хиксчето да е точно в квадратчето, защото тогава 99 % от бюлетините ще са невалидни. Ще се приеме правилото на най-близкото разстояние - където е мацнал химикалът, се гледа най-близката партия и значи за нея е гласувано. Още по-добре е както едно време да се направят цветни бюлетини, за да не се затруднява избирателя - жълтичко, зеленичко, червеничко, синичко и т.н. сигурна работа, не изисква четене и прочие натоварвания на интелекта.

5. Махате машините. И без това никой няма да може да улучи копчетата.

Трябва да сме креативни и да търсим работещи решения за изборите. Защото тепърва предстоят доста. Съвсем безплатно предоставям моята идея на новите депутати.

Елена Гунчева-Гривова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.