Стокхолмският арбитраж ми напомни за Стокхолмския синдром,който стана пандемичен за нас.Кои са похитителите ще се сетите сами

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/stokholmskiyat-arbitrazh-mi-napomni-za-stokholmskiya-sindromkoyto-stana-pandemichen-za-naskoi-sa-pohititelite-shte-se-setite-sami/236 SvobodnoSlovo.eu
Стокхолмският арбитраж ми напомни за Стокхолмския синдром,който стана пандемичен за нас.Кои са похитителите ще се сетите сами

Стокхолмският арбитраж ми напомни за Стокхолмския синдром,който стана пандемичен за нас.Кои са похитителите ще се сетите сами.

Изглежда втори път за 6 години,благодарение на безкрайно "отговорните си и умни двама наши премиери", настъпваме мотиката за по един милиард неустойки,просрочени задължения и лихви.

Първия път през 2016 год. платихме 1,3 млрд. -„Индулгенция“ за страховете и отзивчивостта на Бойко Методиев към наглостта на САЩ и ЕС по отношение на АЕЦ Белене и ядрения реактор.

И си платихме с лихвите,а част от уж българския "умен народ" взе,че пак си го избра.

Сега изглежда втори път сме „настъпили мотиката“ и се заформя втори път да бъдем осъдени на Арбитраж,който изглежда за разлика от Асен,Киро и жълтопаветните умници, не се впечатлява от русофобията и мераците на американци и евроатлантици срещу Русия и "евтиният и,но вреден газ".И в потвърждение на Стокхолмския синдром,част от избирателите ги поставиха на второ място на поредните избори.

Сигурно се питате защо ви занимавам с тези "претоплени манджи" и тримата умници точно днес?

Защото на 14 ноември,Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да плати на "Газпром Експорт" над 300 млн. евро просрочени задължения,във връзка с неизпълнението на задължението "вземи или плати", както и лихви за забавено плащане", предаде Ройтерс.

Стокхолмският арбитраж установи, че спирането на доставките поради отказа на компанията да плаща за газ в рубли е законно и призна издаването на указа на Владимир Путин за преминаване на плащанията за доставки на газ към рубли като форсмажорно обстоятелство по договора,пише и "Гласове".

Арбитражът потвърди закоността на действията на руската страна, която на 21 май спря трансфера на гориво за Финландия, поради отказа на Gasum да приеме новите условия на плащане.

Тъй,че България може да получи иск за над 1 млрд. евро за подобния казус,който създаде правителството на ПП и "прекрасните" премиер и финансов министър.

България плаща по-скъпо за газ след като се отказа от доставките на "Газпром".Всеки заместващ внос на липсващия руски газ е бил по-скъп и е нанесъл вреди на икономиката ни,обяви служебния министър на енергетиката Росен Христов в Народното събрание.

Йордан Халачев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.