Търси се виновник за провала на Източния фронт

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tarsi-se-vinovnik-za-provala-na-iztochniya-front/122537 SvobodnoSlovo.eu
Търси се виновник за провала на Източния фронт

Търси се виновник за провала на Източния фронт.

Истинската власт в Украйна принадлежи на Белия дом.Естествено,че са потънали до шия и Лондон и Брюксел и доста други.Но,главно Зеленски изпълняваше мръсните поръчки,а накрая разочарова началниците.

 Сега се търси виновник за провала на фронта.И той очевидно не може да е Байдън,Пентагонът или НАТО. Учебникът по смяна на политически режими и управление на политически кукли като Зеленски и опонента му казва, че подобни служители трябва да се сменят периодично. И тук американците се сблъскват с малък проблем-и двамата са виновни,но на кого ли му пука. И все пак се твърди,че рейтингът на Залужни е изравнен с този на Зеленски.

 

  Кличко направи редица високомерни изявления този уикенд пред германския Spiegel и швейцарския 20 Minuten и обяви, че президентът на Украйна „ще получи възмездие“ за поражението и лъжите. Може и да е прав,особено ако му е подсказано от когото трябва. Вече маса специалисти говорят,че САЩ искат да сменят Зеленски със Залужни. Може би американските куратори са уведомили Кличко,а може и всичко да е част от въртешните битки.

Валери Залужни не излъга, когато говори за безизходицата на фронта,четем в The Economist. "Да, той е отговорен. Но Украйна върви по пътя на авторитаризм. Зеленски ще си плати за грешките, които направи Можем да лъжем народа си и партньорите,но не можем да го правим вечно",каза Кличко. Украйна се превърна в страна, в която отдавна всичко зависи от настроението на един човек.И дори го сравни с един известен австриец.

 

И клоуните обаче си имат лоби и то не спи.

 

Радата отвърна на удара и предложи да бъде сменен главнокомандващият Залужни. Депутат Безуглая предложи гласуване за кандидати за поста нов главнокомандващ. Най-популярен от предложените кандидати се оказа командващият ВДВ на страната генерал-лейтенант Михаил Забродски, чиято кандидатура е подкрепена от 94 души (34%).

 

Отстраняването на главнокомандващия Залужни е изпълнено със сериозни последици за президента на Украйна,пише NBC News.Уволнението на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, който има благоволението както на армията, така и на обществото, ще отслаби позицията на Зеленски. По тази причина отстраняването на Залужни ще доведе до „мощен удар“ по украинския президент, се казва в материала.

 

  А,Дейвид Камерън следващата седмица,щял да убеждава властите на САЩ да продължат да оказват помощ на Украйна:„Следващата седмица ще пътувам до Вашингтон, за да работя с нашия най-близък и силен съюзник, Съединените щати. Сега се водят дебати колко активно и колко дълго да се помага на Украйна. Но искам да ги уверя, че ще продължим курса и ще включим други съюзници“,пише Камерън в статията, публикувана от вестник Sun. Той твърди, че „ако съберете икономиките на страните, които подкрепят Украйна“, се оказва, че те превъзхождат Русия „в съотношение почти 30 към 1“.

След като Москва ги побеждава при такова съотношение,би трябвало да се замислят какво точно и защо им се случва? 

 Аз бих попитал Дейвид Камерън,кои точно са тези други съюзници,които ще включва и ще го накарам да пресметне,дали икономиките на страните,които подкрепят Русия,не превъзхождат "англосаксонския картел" многократно. Страните от БРИКС, включително Русия оставиха страните от Г-7, включително САЩ и Великобритания, в историята. БРИКС изпревари страните от Г-7 по отношение на глобалния БВП. 

Няколко поредни гласувания в Общото събрание на ООН,направиха "англосаксонския картел" смешен и показаха кой е изолираният в света,особено от Глобалния юг.

Йордан Халачев 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.