ТЕЛЕВИЗИОНЕН ПРЕГЛЕД

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/televizionen-pregled/13134 SvobodnoSlovo.eu
ТЕЛЕВИЗИОНЕН ПРЕГЛЕД

От дете съм издръжлива по характер и гледах и вчера, и днес БНТ и Нова тв по 1 час. Исках да видя защо и Домусчиеви даже не ги щат вече тия неща – телевизиите – и ги продават. Докато гледах, първо се учудих защо водещите на политическите предавания така дълго седят по диваните, а не вземат набърже да фраснат по един шамар на събеседниците си от опозицията и да цунат по устата управляващите, които интервюират. Послушах после една психоложка, често канена в ефир, за да оформя светогледа на драгите зрители.

„Вижте, вика психоложката, около нас какво случва - посегателства над животнинки!”.

„Посегателства над животинки" - така каза, да. А пък аз си мислех, че около нас се случват и други работи. Като например разпад на държавността. Колапс на здравеопазването в пика на Ковид-19. Срив в системата за сигурност. Отказ от правосъдие в неравните битки на прокурори с честни съдии. Гавра с конституцията. Изнасилване на бюджета. Ръсене на наши пари от джип - като пуканки от плик - и вземане на милиардни заеми, които внуците ни ще плащат. Гонения на журналисти и купуване на медии от мафията. Загуба на суверинитет с квазидипламация. Стодневни протести на граждани и ченгеджийски трикове за разединявянето им. Самозабрава на крадливата и неграмотна власт...Има още, нали знаете? Но БНТ и Нова не го показват -боят се да не им падне цената. А и купената вече БиТиВи стана „Анимъл Планет” – там четирикраките са в центъра на вниманието. Е, да, чат-пат следят и за правата на двукраките, но ако са с пера и яйцеснасящи.

Анна Заркова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.