ТРЕТОМАРТЕНСКИ ИЗВОДИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/tretomartenski-izvodi/4689 SvobodnoSlovo.eu
ТРЕТОМАРТЕНСКИ ИЗВОДИ

 

1. Психодесните са диванни поддръжници на САЩ и НАТО. Когато се наложи да подкрепят Просто Киро на Шипка, го оставиха сам като куче да го овикват хората. Къде е смелият евроджендър Мирчев? Само той ако беше застанал пред Кирето, не снежна топка, ами и балистична ракета нямаше да го стигне!

2. Има три знамена, които се знаят от розовите понита - на САЩ, на ЕС и на Украйна. Всичко друго е руско. То и българското прилича на руско, само сменяш един цвят и ей го - станало знаме на врага!

3. Розовите понита са учили в ХарварТ и "Америка за България", поради което не знаят кога са били боевете на Шипка, ко е туй Сан-Стефански мирен договор и не знаят, че Самарското знаме е българско знаме.

4. На българите им писна от розовите понита. Вчера на Шипка бяха хиляди хора. Опашката от коли се простираше на повече от 7-8 километра надолу по пътя, а хората сутринта вървяха часове наред в студ и виелица, за да стигнат догоре. Овикването на Кирил Петков беше съвсем спонтанно и идваше от сърцата на хората, на които им писна от национални предатели.

5. В България има добри спортисти! Аз лично трудно улучвам кошче с хартиено топче от два метра разстояние, но вчера е имало хора, които от повече от 50 метра успяха да улучат Кирил Петков. Друг е въпросът защо той не се качи горе на паметника да говори - чисто логистично е по-трудно да се мята нещо нагоре, а не надолу.

6. НСО е на ниво. Момчетата си вършат добре работата. Включително да обясняват на глупака, че прави грешка. Лошото е, че тяхната работа се усложнява заради глупостите на Киро.

7. Лорер, като един виден българин и министър на растеж и не знам какво още, също не знае българската история. Кирето и Лорер живеят с убеждението, че боевете на Шипка са били през зимата, в студ и сняг. Ако се бяха позаслушали в подигравателните викове на хората, щяха да установят, че всъщност боевете са били през лятото в жегата. Ама майната й на историята!

8. На Шипка имаше повече млади хора от всяка друга година. Имаше отново хора с патерици, изкачили сами върха. Имаше малки деца, дори бебета, носени от родителите си. Имаше старци, удържали часове на студа.

9. За разлика от Киро, българите знаеха "Опълченците на Шипка". След като виковете на хората принудиха рецитатора да започне да го рецитира, хората около мен и аз докъдето с сетих, заедно декламирахме епичното произведение - докрай. На някои около мен им се насълзиха очите от вълнение. Това розовите понита никога няма да го разберат и усетят - вълнението, гордостта и уникалността да се усещаш част от един велик народ.

10. Знамето на ЕС беше изхвърлено, а на върха имаше и руски знамена от признателни за Освобожденито българи. Ясно се скандираше "НАТО вън!" и "предатели". Посланието, което Шипка изпрати до Кирил Петков и господарите му, беше ясно. Кой разбрал - разбрал!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.