Турция бомбардира щаба на американската армия в Северна Сирия и така стана единствената държава членка на НАТО, която си позволи да засегне военно недосегаемия досега хегемон

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/turciya-bombardira-shtaba-na-amerikanskata-armiya-v-severna-siriya-i-taka-stana-edinstvenata-darzhava-chlenka-na-nato-koyato-si-pozvoli-da-zasegne-voenno-nedosegaemiya-dosega-hegemon/140 SvobodnoSlovo.eu
Турция бомбардира щаба на американската армия в Северна Сирия и така стана единствената държава членка на НАТО, която си позволи да засегне военно недосегаемия досега хегемон

Турция бомбардира щаба на американската армия в Северна Сирия и така стана единствената държава членка на НАТО, която си позволи да засегне военно недосегаемия досега хегемон, обвинявайки САЩ, че подпомагат кюрдите в района срещу турските интереси. Това стана като продължение политическото говорене в Турция срещу САЩ, открито противопоставяйки и се и безпрецедентното директно обвинение чрез устата на вътрешния министър, че САЩ са организирали терористичния атентат в Истанбул.

Ердоган нападна и Русия по темата Сирия и я обвини, че тя носи вината за поредната турска операция в Сирия, защото не е успяла да възпре кюрдите. Дали е искала, бих попитала. Така или иначе се оказа, че имаме поредното нещо, за което е виновна Русия, свикнали сме.

Унгария се държи все по-смело!

Опълчва се и на ЕС и на САЩ.

След малко ще кача снимка с какъв шал се появи Орбан на световното в Катар. Директни обвинения в лицемерие и лъжи към Жозеп Борел и отстояване на позицията си при все, че е член на НАТО.

Като казах НАТО, да продължа изложението си, че тази организация е ходещ мъртвец. Полският случай показа, че освен оръжие, тренировки и сбирки, НАТО няма друга дейност. Няма желание да воюва, защото не може. Просто не може да си го позволи. И отново да изясня, че при тези обстоятелатва, е невъзможно дълго да се задържи у нас атлантическата общност. И натовските генерали.

Две държави членки на НАТО се опълчват открито и директно - Унгария и Турция.

Утре ще има среща на НАТО в Букурещ, там са поканили Грузия и Молдова (за пръв път Молдова), за да дразнят Русия, но аз мисля, че бутафорията за могъщата сила на НАТО е вече прозрачна. Да, в НАТО членуват огромни държави с огромни и силни армии, но ако не могат да ги използват, каква полза от силата им. Полша изгражда най-силната армия в Европа. И какво от това? Ясно е, Англия иска да я използва и срещу Германия и срещу Русия.

Вчера поредното безумие.

Организацията за контрол на ядрената енергия към ООН не може да установи кой стреля по ЗАЕЦ! Ходиха там, живяха там, знаят всичко, но не могат да кажат истината. Това е изумително! Затова препоръчват всички да спрат да стрелят.

Безумието е тотално.

Украйна не е спирала да обстрелва централата, включително с боеприпаси на НАТО, но политкоректните настройки не позволяват да се каже истината. Мария Захарова вчера обвини НАТО и Запада директно, заради оръжието, че съучастват в опитите да бъде предизвикана ядрена авария в най-голямата европейска атомна централа. Струва ми се, че след неуспешния опит на Зеленски да вкара НАТО във война с Русия, засилиха отново ударите по централата в търсене на поредната мащабна диверсия с особено големи последствия. Кой ще носи отговорността, ако успеят да предизвикат втори Чернобил? И отново показвам, че Англия е главния идеолог на украинската диверсия срещу Русия.

Гутиереш със сълзи на очи ги моли да спрат да стрелят. Ама не казва - Украйна стреля по централата, за да обвини Русия!

Тази сутрин има мащабна операция на украинските спецслужби в Киево-Печорската лавра в Киев, най-големият и най-важен украински православен манастир. Ще търсят шпиони. Не ми се мисли какво се случва в момента там!😠

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.