В ХАГА НАЙ-МНОГО ДА ОСЪДИМ САМИ СЕБЕ СИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/v-haga-nay-mnogo-da-osadim-sami-sebe-si/4493 SvobodnoSlovo.eu
В ХАГА НАЙ-МНОГО ДА ОСЪДИМ САМИ СЕБЕ СИ

Чета напоследък десетки, не стотици, мнения и закани на безмерно възмутени граждани и други Кървящи сърца, че, рано или късно, Путин и Лавров ги чака Международният наказателен съд в Хага. Calm Down, Calm Down, камаради!

Тях двамата може да ги всичко друго, но не и Съдът в Хага. Там не членуват Русия, Украйна!, САЩ... Вместо това негови членове са Бряг на слоновата кост, Кирибати, Чад, Либерия, Колумбия, Мексико, Сиера Леоне, Мали, Мавриций, Джибути /списъкът е непълен/, както и почти целият, ако не и целият Европейски съюз, естествено.

Председател му е някой си Ебое-Осуджи от Нигерия. Дотук осъдени са по-малко от дузина африкански главорези. За сведение, Слободан Милошевич първо бе отровен там, но впоследствие оправдан. Това е накратко "Съдът в Хага".

И ако перифразираме един медиен злодей у нас, "Съдът в Хага е едно Правно нищо. Едно огромно Правно нищо!" Залъгалка за млади африкански демокрации и допълнителен източник на тлъсти доходи за евробюрократите. Та, смирете някак своето безмерно чувство за справедливост и го насочете към друга дестинация. Не и Хага. Там най-много да осъдим сами себе си. Което няма да ме учуди.

Степан Поляков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.