В момента в Украйна фетиш са танковете Леопард 2, произвеждани в Германия

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/v-momenta-v-ukrayna-fetish-sa-tankovete-leopard-2-proizvezhdani-v-germaniya/44147 SvobodnoSlovo.eu
В момента в Украйна фетиш са танковете Леопард 2, произвеждани в Германия

В момента в Украйна фетиш са танковете Леопард 2, произвеждани в Германия.

И в тази връзка най-омразното име е това на Шолц, който отказва, засега, да ги предостави на Зеленски.

Нашите укрофили смятат, че руснаците умират от страх от танковете Леопард. Да припомним, че е имало Тигри и Пантери през Втората световна война. Също са били фетишизирани.

Те не спасиха Германия от разгром.

Според тази публикация на Гардиън, танковете Леопард са разпределени основно в Гърция - 353, Испания - 327, Германия - 321 и то на склад.

Тези танкове никога не са изпробвани в бойни условия.

Турция има 316, част от които участваха във военни действия в Сирия. И горяха много добре, според Яков Кедми.

При това, уцелени не от руснаци, а от сирийци.

Каква тогава е причината Германия да се въздържа от предоставянето на Леопард - 2 на Украйна?

Причината е чисто имиджова. Тези танкове стоят много добре на изложба и на снимка. Но не се знае какъв ще е резултатът от използването им в тежките условия на бойното поле. Те чудесно се продават, без да се използват.

Явно германците се опасяват, че провал при използването им, особено натоварени с нерационалните очаквания на режима в Украйна и на неособено умните му апологети в страни като Полша, Прибалтика и... България, Ще доведе до срив в продажбите. Да не говорим, че самото предоставяне предполага месеци на ремонт, за да станат боеспособни. Неслучайно Бундесвера с половин уста даде информация, че може да предостави само учебни танкове. Учебни!

И, за да не ме упрекнат, че си измислям, този пост е преразказ на аргументите на една журналистка от Киев, която ги излага в кореспонденция с мой приятел.

Просто размишления на трезво мислещ човек, независимо от пропагандата на русофобите.

Богомил Бонев

2 Коментара

magi

преди 1 година

Танковете "Леопард " щъкат вече в Украйна . Руснаците са засекли вече два. Германците и поляците играят мръсна игра.Води се война между САЩ, НАТО и ЕС срещу РФ. Всички те мечтаят да видят една разпарчетосана Русия и те да грабят богатствата и това не е от днес , това е от времето на младия Кисинджър, от Чърчил и др. Англосаксонците смятат , че православните християни сме второ качество хора. Какви европейски ценности приемаме ??? Швеция прие закон , който от тази година 16годишните сами да определят пола си, това не са наши ценности, това е срещу природата ни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.