"Великата" им "зелена" сделка в една снимка. /електрически автомобил, който се зарежда с дизелов генератор/

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/velikata-im-zelena-sdelka-v-edna-snimka-elektricheski-avtomobil-koyto-se-zarezhda-s-dizelov-generator/115292 SvobodnoSlovo.eu
"Великата" им "зелена" сделка в една снимка.  /електрически автомобил, който се зарежда с дизелов генератор/

"Великата" им "зелена" сделка в една снимка.

/електрически автомобил, който се зарежда с дизелов генератор/

"Батерията на електрическите автомобили е приблизително 500 кг. За да направите акумулатор за кола е необходимо да преработите 10 тона сол за литий, 15 тона руда за кобалт, 2 тона руден никел и 12 тона мед. Общо 200 тона почва се изкопават за една батерия.

Бях писал отделна статия за консумацията от ток...20KW за 100 км пробег. Или това е битовия ток, който консумира едно семейство за седмица.

Все още ли мислите, че това има нещо общо със зелената енергия..."

Християн Драгиев

8 Коментара

песимист

1 year before

Това го знаем и затова не искаме ел. коли, но тези, които ни пробутват сделката явно има други интереси! Вероятно става нещо като с ковид-ваксините!!!

Коментирай

Муцу

1 year before

Снимката е от зимата и предполагам не от последната зима. Иначе за числата в тонове дай източник! От къде ги взе, че ми стана интересно. Далеч съм от идеята да го оспорвам, но дай точно от къде е информацията!

Коментирай

zelenocherveno

1 year before

В конкретния случай, човека е с паднала батерия и просто зарежда за да стигне до зарядната станция. А смисъла на "зелената" енергия е емисиите да се отделят при производството- в рудника, завода и т.н. а не в центъра на София и да ги дишаме всички. Но ще успокоя противниците на "зелената" енергия -има и ще продължава да има от любимите ви пушещи 30 годишни таралясници в центъра на София - така че заповядайте и дишайте спокойно, вашия любим мръсен въздух скоро няма да свърши :)

Коментирай

Муцу

1 year before

Айде сега! Дай източник! И аз мога да твърдя, че хан Аспарух е бил македонец, но без източници информацията си остава недостоверна.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Абе, много пуши в Гърция, а кравите в Германия много пърдят и развалят чистия въздух. Айде сега! Дай източник! Но ще успокоя противниците на "зелената" енергия -има и ще продължава да има от любимите ви пушещи, дишайте спокойно, вашия любим мръсен въздух скоро няма да свърши :)

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Колкото и да лъжете, че въздухът в София е мръсен, Др. Нинова на село няма да се върнe!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.