ВИСОКИТЕ ДЪБОВЕ ГИ СЕКАТ...

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/visokite-dabove-gi-sekat/134175 SvobodnoSlovo.eu
ВИСОКИТЕ ДЪБОВЕ ГИ СЕКАТ...

Миналата сряда, 15 май, словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян, докато излизаше от правителствено заседание в Хандлова, на 90 мили от столицата Братислава. Западните мейнстрийм медии се обединиха в етикетирането на убиеца като „вълк единак“, повтаряйки фразата на министъра на вътрешните работи Матус Сутадж Есток на пресконференцията след стрелбата.

Скептиците бързо отбелязаха, че Фицо е лидерът, когото могъщи сили биха искали да елиминират. Антируският сайт Meduza се съгласи веднага: „Откакто Роберт Фицо пое четвъртия си мандат като премиер на Словакия през октомври 2023 г., той нарече Украйна „една от най-корумпираните страни в света“, спря доставките на оръжие за въоръжените сили на Украйна и обеща да блокира помощта на ЕС за Киев. Статията одобрително цитира експертно мнение, че изявленията на Фицо за Украйна мобилизират радикални сегменти от обществото. Западните мейнстрийм медии популяризират същата тема, намеквайки, че „радикализацията“ зад стрелбата е по вина на самия Фицо.

Освен това, COVID дисидентът Мерил Нас отбеляза, че Фицо е „първият държавен глава през 2024 г., който открито отхвърля 2-та договора на СЗО Не забравяйте също, че Шефът на СЗО Тедрос беше в Словакия, за да се опита да върне г-н Фицо "в правилния път“. Онези, които гледат на стремежа на Световната здравна организация за пандемичните договори като задна врата към световното правителство, естествено са подозрителни. Те също така отбелязват, че Фицо, следвайки унгарския премиер Виктор Орбан, е против имиграцията, както и против войната в Украйна.

Може би е просто „съвпадение”, че рядък европейски опит за убийство се случи, за да се прицели лидер, смятан за проблематичен от елитите на дълбоката държава. Неуспешния убиец, бивш охранител и неизвестен версификатор, може много добре да се счита за самотен луд, или вълк-единак, или самотен поет, или самотен, както искате да го наречете.

Защо „луди” като Синтула, чиято съпруга „случайно е украинка”, задържана същия ден при опит да напусне страната, все още стрелят по лидери като Фицо с пистолет? Един прагматик може да каже, че по този начин е много и удобно лесно да се хвърли вината върху извършитля. Ако Синтула наистина беше самотен луд, но използваше дрон, за да атакува Фико, може би ще е доста по-трудно за властите да докажат, че го е направил, като би насърчило „теории на конспирацията“. Фактът, че убийствата с дронове се случват през цялото време и винаги се извършват от правителствата, ще подкрепи презумпцията, че всяко убийство с дронове, дори и да бъде представено като акт на „вълк-единак“, всъщност е правителствена операция.

А всички знаем колко много властите мразят „теориите на конспирацията“.

Bloomberg съобщава:

„Европейската комисия заяви, че „активно следи“ разпространението на фалшиви новини за застреляния в сряда словашки премиер Роберт Фицо и предупреди, че може да наложи глоби на големите технологични социални платформи за това, че не успяват да се справят с дезинформацията.”

Така че не поставяйте под съмнение официалния разказ: „Фицо беше застрелян от радикализиран вълк единак и Фицо сам си е виновен за насърчаването на радикализацията, като не иска да подкрепи Украйна.“ Ако таите някакви съмнения, ще бъдете „активно наблюдавани“. И ако публикувате съмненията си в социалните медии, платформите на Big Tech ще бъдат притиснати да ви поставят в сянка, или да ви блокират. Сякаш

е имало някаква конспирация срещу теоретиците на конспирацията.

Днес моето конспиративно въображение отново се задейства, защото се случи нещо още по-мащабно, което може да възпламени целия Близък Изток. А там, защо ли прозира всеизвестната дълга ръка на служба, която отдавна се стреми към това до го докопа. Скоро ще разберем...

Светослав Атаджанов

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.