Военните разходи съсипват света

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/voennite-razhodi-sasipvat-sveta/132515 SvobodnoSlovo.eu
Военните разходи съсипват света

Глобалната оръжейна надпревара достигна най-високите си нива в историята. Военните разходи достигнаха 2 трилиона 443 милиарда долара през 2023 г. на петте континента, включително Близкия изток. Това са рекордни числа. Стокхолмският международен институт за изследване на мира разкри, че глобалната военна тежест се е увеличила до 2,3% миналата година, като процентът на военните разходи като процент от държавните разходи се е повишил с 6,9%.

Докладът на Стокхолмския международен институт за изследване на мира предлага някои цифри за 2023 г. САЩ например са похарчили 916 милиарда долара за военни разходи. Китай, 296 милиарда долара. Русия, 109 милиарда долара. Индия, 83,6 милиарда долара. Саудитска Арабия, 75,8 милиарда долара. Израел се класира на 15-то място с военни разходи над 27 милиарда долара - 24% увеличение в сравнение с 2022 г. поради бруталната агресия срещу Газа. Иран е на 33-то място, според Стокхолмския институт, с разходи от само 10 милиарда долара.

Огромните военни разходи на Съединените щати до голяма степен са вид субсидия за корумпирания военен индустриален комплекс, по-специално за акционерите и мениджърите на корумпираните корпорации, както и за подкупните генерали и военни посредници, които всички печелят пари от това.

Съединените щати не са в състояние да купят икономична военна сила. Напротив, нейните военни имат раздути бюджети, но със силно намалени способности. Ето защо Русия побеждава Съединените щати в Украйна и ето защо палестинската съпротива и наистина регионалната съпротива побеждава Съединените щати в Западна Азия.

Империята на Съединените щати е упадъчна и се разпада. И нейната слабост е видима в този кръвоизлив на финансовата и мощ, за да поддържа корумпирани корпорации и бюрокрации, докато само с нищожна част от военния бюджет на САЩ, Иран е в състояние да създаде възпиращо средство чрез програмата си за балистични ракети, което може да матира американците в региона

Няма пари за изхранване на бедните, но те винаги имат пари за войни. Току-що прокараха 95 милиарда долара помощ през Камарата на представителите, за да бъдат дадени на Израел, Украйна и Тайван. Не е ясно какво прави Китай, за да атакува Съединените щати. Това е във въображението на някои хора, че правят нещо. Така че това е един театър. Друг театър е срещу Палестина. И още един е Русия. Ако се върнем към цифрите, за които говорихме, израелският субект е на 15-то място, но Иран е на 33-то място. Какво означава това? Израел живее ли от войните и напрежението в региона и света?

Това е малка държава с 10 милиона население. заобиколена от държави, които никога не са приемали съществуването и като геноцидно образувание, което има правото да унищожава и прогонва народа на Палестина. Това е изкуствена конструкция. Днес, това е нео-кръстоносна държава.

Иран е най-голямата, най-важната държава в региона, която каза „Не” на този геноцид и която има правителство, което е в съответствие с възгледите на огромното мнозинство от хората в региона, че ционисткото образувание трябва да се разпусне и територията да стане Отново Палестина.

Разбира се, това е непоносимо за геноцидните ционистки лидери, които по същество се опитват да въвлекат Съединените щати във война срещу Иран вече почти 20 години. Не са успели поради много причини, главно защото Иран е свършил толкова добра работа в изграждането на отбраната си с много по-скромен бюджет.

Корумпираните лобита са основно отговорни за тази свръхагресивна американска външна политика, която дори не обслужва имперските интереси на САЩ. Това означава, че империята на Съединените щати вероятно ще се разпадне по-бързо и по-насилствено, отколкото би трябвало, ако следваше по-мъдра политика, поставяйки дипломацията пред яростните военни инвазии. Но хората, които печелят от нестабилността във военно-промишления комплекс, и ционистите с промити мозъци, които са просто фанатични хилядолетни месиански екстремисти – това са хората, които са отговорни за тази напълно безсмислена и наистина саморазрушителна външна политика.

Така нареченият изкуствен интелект очевидно трябва да бъде ограничен и трябва да бъде разгледан от всички нации, като работят заедно. Биологичните оръжия трябва да бъдат ограничени. А това изисква ревизия на договора за биологичнте оржия и превръщането му в приложим. COVID-19 беше продукт на американска лаборатория за биооръжия и най-вероятно умишлена американска атака срещу Китай и Иран . В свят, в който водещата нация следва такива политики и пилее огромни суми пари, принуждавайки целия свят да се въоръжава в отчаяна борба да се защити от този луд и западащ хегемон. Как светът ще се справи с проблемите на околната среда, със заплахите от безконтролния изкуствен интелект, заплахите от биологичната война и толкова други заплахи?

Всички тези въпроси изискват международно сътрудничество.

Светослав Атаджанов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.