Всеки се превръща в това от което бяга

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vseki-se-prevrashta-v-tova-ot-koeto-byaga/4472 SvobodnoSlovo.eu
Всеки се превръща в това от което бяга

Всеки се превръща в това от което бяга.

Напълно разбирам естествената и логична реакция на голяма част от евреите по света да се радикализират. Щях да съм приятно изненадан ако запазят самообладание и овладеят страховете си. Това се отнася и за българските евреи. Да, изплуват неща, които никак не са приятни за слушане и гледане. И да, искрено и лично никога не съм си помислял, че представители на този изстрадал народ ще припознаят тъмната страна като прост инструмент за постигане на непочтени цели. Но ето, случи се! Разбирам също, че Израел е в по-голяма опасност от "Украйна", но все пак трябва да се придържаме към истината, защото иначе може да се изгубим всички и завинаги.

Поведението на украинските воиници не е типично за класическите военни структури. Психолотгията на войника издава почти всичко за онези с които се е срещал от които е бил мотивиран и обучаван! Тя разкрива невидимия свят, който го е превърнал от любим и баща в машина за смърт. Няма по-добри в света от руското военно дело по тези въпроси и дори имат собствени философско и научно военно направление. Те знаят кой стои срещу тях, откъде идва мотивацията му, какви са реалните му възможности, силни и слаби стани и много други неща, които са цяла наука.

Проблемът е, че хибридната система с която централата на НАТО, някои правителства в ЕС и извън него влязоха в Украйна, отправи предизвикателство към целия научен и военен потенциал на Руската Федерация. Тя стана монолитна, изгради огромна и непозната за света инфраструктура на сигурността и това беше отговор на фактически, а не на теоретични заплахи. Президентът на РФ Владимир Путин много години открито предупреждаваше, а накрая дори стигна до това да моли световните лидери да преосмислят политиките си относно Русия и неините съюзници. Десет години - глас в пустиня!

Днес вече сме изправени пред последствията от всички възможни форми на съвременната война. Европейските лидери, които допуснаха това да се случи искат да ни обяснят своята глупост, недалновидност и неспособност с прости неща, най-често като ни показват емоционалната страна на класическата телевизионна война. Но не е ли истина, че американския президент открито обяви война на Китай? Някой от вас знае ли причината за тази война? И с какво Китай се превърна от пръв партньор на САЩ в смъртен враг? Не трябва ли бащата на народите да обясни на света тези работи или се разчита на тоталното оглупяване на западните общества?!

Критичното мислене - това е отговора на всичко! Нямаш ли го, мъртъв си.

Николай Марков

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.