ВСИЧКАТА ИМ РАБОТА ТАКАВА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/vsichkata-im-rabota-takava/44250 SvobodnoSlovo.eu
ВСИЧКАТА ИМ РАБОТА ТАКАВА

 

Много хора и много пъти предупредиха за проблемите с обработката на личните данни за подписката за референдум на Възраждане. Гласове в пустиня. Като се има предвид, че председателят на партията е Йорист, не е за учудване. Не се и съмнявам, че юристите, които са там, са му казали за проблемите, но с типичния си авторитарен стил е решил, че това са дребни подробности на фона на голямата реклама, която си правят. Да, ама не!

Преди няколко дена Комисията за защита на личните данни излезе със становище относно събирането и обработката на лични данни за целите на подписката за референдум. Накратко, хората, които събират данните, трябва поне да имат пълномощно от Инициативния комитет, за да ги събират. Иначе работят в нарушение като администратори на лични данни. А и изобщо не се знае тези хора на улиците на масичките дали изобщо са от Възраждане, как се казват и дали са упълномощени от някого. Например съвсем спокойно някой имотен измамник може да сложи една масичка, да ви събере личните данни и след това да ги използва злонамерено. Вие нямате гаранция къде отиват и за какво, ако не знаете кои хора ги събират. Да припомня, че над 200 000 подписа и лични данни на хора си седят при Дренчев и никой не знае как се използват и съхраняват!

Мърлявостта в детайлите е характерна за партията, за съжаление. Била съм свидетел, как на Костадинов му се дават добри правни и други съвети, но той като биологична единица на поляна си цепи през къра, без да слуша никого. Детайли като закон, правила и други, не го интересуват в името на великата цел – да управлява еднолично всички и всичко и всички да го признават за единствен. От което страда цялата национална идея. Думата националист покрай някои хора от тази партия се превърна в дума за посмешище и подигравки. Което е жалко ,защото има много стойностни хора, идеалисти, които наистина се борят за тази идея. Но така става, когато целта не са националните интереси, а личния пиар и его.

Всяка работа трябва да се изпипва и в детайлите. В тази подписка не могат и не трябва да си позволяват мърлявост и недоглеждане. Задачата е прекалено важна, за да се позволи мърлявостта на партийното ръководство, което приватизира подписката, да се отрази върху народното дело. Становището на КЗЛД е публикувано на страницата им. Съобразете се, бре! Заради българския народ и идеята.

Другият проблем е, че не се изписват четливо и пълно личните данни. Градовете се съкращават, имена също, ЕГН се изписват с по шест цифри. И никой не проверява личните данни. Дори не напомнят и не поправят тези, които неправилно си изписват данните. Личното ми впечатление е, че се търси бройка, без значение дали данните са валидни, за да има партиен пиар, а не да успее подписката.

Цялата им работа е такава. И в законопроекти, и в инициативи, и в протести. Мърлявост.

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

...

1 year before

Йористката отново пръска интергалактически капацитет ... Валутен, паричен, монетарен ... Какъвто дойде, стига за хамбургски салам да има ... :)

Коментирай

Самотният вълк

1 year before

Ленче а върви да си гледаш манджите и не се занимавай със политика , И понеже си злобна и отмъстителна жена ,ще ти кажа че колкото повече плюеш по Възраждане толкова повече хора ще гласуват за тях . А ти ще си останеш една гола вода жена със политически нулеви амбиции .

Коментирай

Цеци Ц.

1 year before

Тези от Възраждане пък не приемат хич укори. Мислят се за безгрешни.

Коментирай

Да бе

1 year before

Пак се из.ака юристката с неосъществените амбиции..

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.