Я ПАК, ЧЕ ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ya-pak-che-vie-ne-razbrahte/4979 SvobodnoSlovo.eu
Я ПАК, ЧЕ ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ!

Чутовната глупост на европейските лидери пролича и в избора им на санкции спрямо Руската федерация. Щели да спрат Северен поток-2. Нека му на Путин, значи! Да не може да си продава газа. Нищо, че е по-евтин и екологичен.

Огледах положението от няколко страни и все логиката ме водеше до извода, че Германия сама се е прецакала и на практика е санкционирала германците, заради свещените интереси на САЩ в Европа. Защото губят евтин газ, който е и екологичен и ще разчитат на прескъп шистов газ от евроатлантическите им съюзници. Които го транспортират с кораби, като в големите германски пристанища в близост има и химически заводи, което прави доставката рискова. За цената няма да говорим, американците и на баба си биха продали къшей хляб за пари! Интересно ми е, след като европейските лидери толкова настояват за климата и екологията, защо насърчават шистовия американски газ. Добиването му уврежда сериозно околната среда. Какъвто проблем има и в България впрочем, откакто американците ни се натресоха да ни управляват.

Освен Русия, другите държави, участващи в прокта, също ще претърпят сериозни загуби. С едно мааааалко уточнение - те нямат газ. Руската федерация може да си сключи други сделки или да си го държи. Но немците например с какво щ си светят и топлят? Или ще ги топли вечната немско-американска дружба.

Леко се успокоявам, че българскит лидери не са най-глупавите в Европа, макар че много се стараят по този показатал. Да си прецакаш енергетиката, за да си угоден на Чичо Сам е висш отказ от суверенитет. Нищо добро не чака Европа.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.