Я стига!!! Изпростяхме, опростачихме се, но все пак не сме идиоти

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ya-stiga-izprostyahme-oprostachihme-se-no-vse-pak-ne-sme-idioti/52483 SvobodnoSlovo.eu
Я стига!!!  Изпростяхме, опростачихме се, но все пак не сме идиоти

Я стига!!!

Изпростяхме, опростачихме се, но все пак не сме идиоти. 

Вече трети ден се говори за поредната човешка трагедия. 18човека загинаха от задушаване и когато водещата от една телевизия попита г-н Посланика на Афганистан, защо? Защо рискуват живота си, отговорът беше очакван – защото и там го рискуват и то още повече.

Защо?

Спомняте ли си, как миротворците от САЩ /след като агресорът Русия се изтегли/ се самопоканиха и трайно настаниха в Афганистан, за да възцарят вечен мир и демокрация в една толкова измъчена страна… Поработиха известно време, поизбиха бившите си ученици, които от бунтовници се превърнаха в терористи... Неблагодарници такива… /Натрупаха оръжие за милиарди, за сметка на всички нас – данъкоплатците с евроатлантическо мислене и морал/ вместо да благодарят, взеха да се бият с благодетелите си?!  

 Боже?! Какво друго можеха да направят световно известните хуманисти? Като накараха хиляди да повярват в добротата на чичо Сам – духнаха, /помните ли отлитащите самолети и тичащите след тях хора, помните ли отчаянието на останалите, повярвали и служили на Америка? Изоставиха ги... Наградиха ги със смъртни присъди... За компенсация на останалите, оставиха дар за разбунения кошер от освирепял, разделен народ,, не фабрики, заводи, язовири, стабилна икономика, а – оръжие?! Оставиха оръжие... За милиарди… /Точно както сега снабдяват следващите вярващи с оръжие/, за да има мир!? Това се казва благотворителност. / За тези, които не знаят - Земята не може да понесе повече от милиард население…/

Че сме изпростели – изпростели сме /няма нужда да го повтарям, защото е факт/, но все пак, у народа ни са останали проблясъци от мисъл, останал е здрав разум, за да се досети… ? В този милиард няма място за такива, като нас.

Какво търси САЩ в Афганистан, а в Сирия, а в Ирак, Либия и още и още и още? Къде след тези революционери не пръкнаха пролети /арабски/, цветни революции, къде не съсипаха държави, които бяха добре устроени и където народите живееха нелошо? Кои от тези държави не ограбиха. Коя от всичките тези държави благоденства? Наистина ли не разбираме, че такива, като нас са им ненужни? Не разбираме ли, че дългото умуване - да вдигнат или не, санкциите от Сирия, /за да може човеците, които желаят да помогнат на други, умиращи под развалините, да изпратят помощи/, имаше една цел - смърт? Колкото може повече смърт!.

Миролюбците от САЩ, владеят петролните кладенци, житницата, водата на Сирия /не, те не са агресори?/, а хората гинат и преди заетресението. Помагат ли?...  

Налагат санкции?!...

Там хора умират от студ, глад, върлува холера… 

Наистина ли не разбираме, че се извършва геноцид? Наистина ли не разбираме, че цели народи живеят в концлагери, че след като са ги насъскали един срещу друг, ги даряват с оръжие – да свършат мръсната работа сами? Има ли глупаци, които да вярват, че САЩ и Англия ни смятат за партньори? 

Я, стига!  

Под слънцето нищо ново… 

От сутрин до вечер слушаме едно и също – Русия е агресор, САЩ и ЕС, са нашите спасители? Партньори?!! 

Дали? 

Дядо Вазов го е казал. /"Векът"/

И все пак – по-добри сме отколкото очакваха от нас. България – бедната, обрулена България, изпрати самолет. Помогнахме и ще го правим, точно защото сме бедни... Защото минаваме през страданието...

Посолството на Сирия продължава да събира помощи и тази седмица. Занесете, изпратете, помогнете... За Сирия няма открити сметки – „хуманистите“ на разрешават, но за Сирия се събират и носени /запазени/ дрехи, храни, лекарства.

Вярвам, че нашето правителство ще изпрати още един самолет, ако е необходимо и още един... 

Защото по-добре самолети, които дават живот, отколкото такива, които сеят смърт.

Нешка Робева 

9 Коментара

[email protected]

преди 7 месеца

Браво, браво, браво!!! Чудесен коментар, точен до немай къде! Нешка наистина няма грешка!

Коментирай

Синята барета

преди 7 месеца

Досега демократизираха държава по държава. Сега играят на едро - целия ЕС + Русия. Ще ни оправят законодателството и евроценностите, вкл. оная конвенция... Цяла Европа е залята от стачки , вкл.Молдова. Някой нещо да е видял по телевизията?

Коментирай

Иванов

преди 7 месеца

Вече съм писал, Нешка Робева е един ФАР на морала и на истината в България. Всяка написана дума и в тази нейна статия е истина, окървавена и измъчена. Как може цялата ни политическа пасмина да не разбира тази истина, или продажността е основната им характеристика. И не е само Нешка, имаме цяла плеяда от будители, но шайката, тази продажна смесица от различни партийни цветове е настървена отново и отново да ни продава. Кой международен закон позволява Щатите да вилнеят толкова безпардонно по целия свят. Така както изтребиха местното население индиянците, така го правят в целия свят и светът позорно мълчи. Само Русия с население колкото една Нигерия има куража да се изправи срещу този безобразен хегемон, а ние , нашите многобройни партии отново се състезават за благоволението на хегемона. ПОЗОР, АБСОЛЮТЕН ПОЗОР.

Коментирай

Стоянов

преди 7 месеца

Браво, трябва да има и гражданска съвест! Питам се къде беше тя, съвестта, когато акад. Сахаров се изправи срещу простотията? Защо нашите интелектуалци мълчаха? Сега съветската система е заменена от рашистка, разбирай нацистка система, но пак си затваряме очите. Да, Запада прави грешки! Но и Русия прави! Нека не си затваряме очите! Можем да харесваме Русия, руснаците, но престъпните й режими защо? Това са две различни неща!

Коментирай

Ненкова

преди 7 месеца

Стоянов,не си в час!!!За какви престъпни режими от страна на Русия ,бълнуваш?!!Я отвори туй,онуй и се пообразовай малко! Ще сравняваш запада с велика РУСИЯ!!! Глупак си Стоянов, глупак...

Коментирай

Ненкова

преди 7 месеца

Стоянов,не си в час!!!За какви престъпни режими от страна на Русия ,бълнуваш?!!Я отвори туй,онуй и се пообразовай малко! Ще сравняваш запада, с велика РУСИЯ!!! Глупак си Стоянов, глупак...

Коментирай

Tuba

преди 7 месеца

Стоянов гледа само БТВ и Нова.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.