Ясна декларация на Нетаняху – „Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/yasna-deklaraciya-na-netanyahu-zad-men-stoyat-sili-po-silni-ot-beliya-dom/143499 SvobodnoSlovo.eu
Ясна декларация на Нетаняху – „Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Ясна декларация на Нетаняху – „Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“ 

Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: На „колективният Байдън, на Тръмп, на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, на европейците, а също и на китайците. 

Не е необходимо да се описват надълго и нашироко последиците от удара на Израел над Бейрут и евентуалното убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Към късната сутрин на 28 септември ситуацията не е ясна, освен че той изглежда е бил в атакувания бункер. Известно е, че дъщерята на Насрала е убита, а може би самият той е убит, или ранен. Но ние зваем, че най-лошото нещо са „ранените животни“, вкарани в ъгъла. Изхождайки от анализа от факта, че дори Насрала да не е умрял, той е дееспособен.

Въобще, колкото и сериозно да беше политическото заявление на израелците, толкова несериозно беше и по-нататъшното поведение на противниците им. Първо, публикувна е снимки от хотел в Ню Йорк, където Нетаняху уж „дава заповед“ за удар. Ясно изявление, демонстрация преди всичко. Пред американците срещу тяхното самочувствие за всемогъщество. Ясна декларация - Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом. И тогава….
На теория, пълноценна сухопътна операция след такъв удар трябваше да започне точно в четири сутринта“ И – не последва. Наземната операция е неизбежна, но действията на Израел стават все по-нелогични. Води се странна борба.
Останалата част от ситуацията е ясна и дори някак безинтересна. Съединените щати и Иран, които са във взаимен  дипломатически танц, се опитват да постигнат деескалация на всяка цена..
С други думи, те правят приблизително същото нещо в Близкия изток, както и в Украйна. И логиката им е ясна - хаосът, дивото поле е хранителна среда за появата на нова Британска империя (която изобщо няма да бъде „британска“ в класическия смисъл), а ще бъде агресивен чистач, който иска да спечели от останките от разлагащия се американоцентризъм. В Украйна и Западна Евразия този мършояд още не е изял всичко, няма защо да се самозалъгваме.

Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: на колективния Байдън, Тръмп и особено на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, и на европейците .На китайците също, колкото и да се опитваше Пекин да седне по средта. Като цяло всеки има все повече въпроси към китайците. 
И основният е: Наистина ли претендирате, че сте „втората суперсила“, или просто си заблуждавате? Накратко, радикалните атлантици разглезиха всички.

Напротив, ТЕ създадоха ново пространство за маневриране. „Англосаксонците“ (наименование категорично погрешно, но станало нарицателно) се опитват да ни наплашат. Създавайки сериозни рискове за нас в краткосрочен и средносрочен план В дългосрочен план играят - не, не в наша полза, съвсем не - а за да разширят свободата си на маневриране. Това се случи в резултат на провала от британците на „истанбулското умиротворяване“. (просто е неприлично да се обвиняват американците тук). 
Това е геополитическата (в действителност геоикономическата) диалектика за момента.
Ротшилдите и останалите ли???

Светослав Атаджанов

2 Коментара

SacretNightmare

5 hours before

Мръсните чифути създадоха исляма и комунизма единствено заслужават смърт до последния чифут независимо от пол .

Коментирай

ГУРУ

5 hours before

Горкия, колкото и непробиваемия му купол съществува, толкова и "великите му сили" ... думи, празни думи, агресия и страх! Фишка се само този, който иска да уплаши, този който е наистина силен, си трае и преглъща!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.