ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ШУМА НА ХАРТИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/za-vsichki-koito-obichat-shuma-na-hartiyata/225 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ОБИЧАТ ШУМА НА ХАРТИЯТА

Самият председател на Народното събрание, вторият човек в протокола на държавата след президента, Вежди Рашидов заяви публично, че не можел да гласува машинно. "Харесвам шума на хартията.", рече той.

Шума на коя хартия харесва Вежди, можем само да се досещаме. Но, техниката, видиш ли, го затруднява и предпочита хартиената бюлетина. В качеството си на парламентарен шеф, пръв сред равни, Вежди би трябвало да си мълчи по този вече скандален казус. Да бъде неутрален, защото е председател на събранието. А признанието му, че не можел да гласува машинно е признание за функционална неграмотност и аз се питам как Вежди си купува картофи от Кауфланд, където трябва да претегли стоката на електронна везна с кодове, а машинката му дава лепенка с цената. Или как тегли пари от банкомат, където също се изискват елементарни познания за работа с машина?

Аз се питам дали Вежди умее да чете и пише на български език? За какво ни е такъв председател на парламента, който председател публично признава, че е полуграмотен и аналогов човек?

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.