Защо просто не ни забранят критичното мислене и да се свършва?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/zashto-prosto-ne-ni-zabranyat-kritichnoto-mislene-i-da-se-svarshva/11552 SvobodnoSlovo.eu
Защо просто не ни забранят критичното мислене и да се свършва?

“Фейсбук въвежда нови правила, касаещи коронавируса. Така вече няма са бъдат позволявани и ще бъдат премахвани публикации против ваксинирането; такива отклоняващи се от официалнатите данни и версии за разпространение на вируса и такива, в които се твърди, че има човешка намеса в създаването му.”

Защо просто не ни забранят критичното мислене и да се свършва?

Данните ОФИЦИАЛНИТЕ(да сме наясно, гн Цукерберг) сочат, че младите, а и Оля а част от по-възрастните не показват положителни тенденции при функционалното разбиране на информацията, тоест логическото извеждане на информация от косвени факти е значително затруднено. За да разбере подадената информация мозъкът на тези индивиди, тя трябва да е точна и ясна и да не предразполага анализ.

Явно това, че яко затъпяваме не е достатъчно, но се налага да регулират и източниците ни на информация. С този развой на събитията в съвсем обозримо бъдеще мисленето като процес ще отпадне и ще се функционира на база подадена информация. Това, освен че способства за по-улеснена манипулация върху хората, също има и друга хубава черта - казват, че когато си тъп, щастието ти е в кърпа вързано.

При един функционален анализ на текста, излиза че всичко това се прави за наше добро. Кофти само, че холосапиенс е пристрастен към това да мисли и да му е много кофти, та едва ли ще им се получи манипулацията.

Персефона Коре

https://www.facebook.com/hkoemdzhieva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.