16 ден: С призив за оставки, протестиращите блокират кръстовища и магистрали

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/16-den-s-priziv-za-ostavki-protestirashtite-blokirat-krastovishta-i-magistrali/14376 SvobodnoSlovo.eu
16 ден: С призив за оставки, протестиращите блокират кръстовища и магистрали

Днес е 16-ти ден на антиправителствените протести. Демонстрантите в цялата страна и българи в редица градове в чужбина продължават неотклонно да искат оставките на цялото правителство на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Намерението е тази вечер да бъдат блокирани над 10 кръстовища в столицата, както и АМ ”Тракия”. Хиляди недоволни от управлението на държавата се събират на протест на пл. „Независимост“ в столицата.

Протестното автошествие затваря АМ "Тракия" днес от 17.00 ч. до 20.30 ч

Протест отново ще има и пред сградата на БНТ.

Вчера правителството обяви, че прави пет промени в Министерски съвет. От кабинета си тръгнаха финансовия министър Владислав Горанов, икономическия Емил Караниколов, вътрешния Младен Маринов и Николина Ангелкова на туризма. Кирил Ананиев от здравен министър бе преназначен за финансов. Това решение само повиши недоволството на протестиращите. На площада пред Президенството излезе и държавния глава Румен Радев, който също призова за оставка на цялото правителство и на главния прокурор, както и подкрепи гражданското недоволство. В късните часове бяха блокирани 9 кръстовища в столицата.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.