Антоанета Цонева: Визираният от САЩ политически лидер е Бойко Борисов

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/antoaneta-coneva-viziraniyat-ot-sasht-politicheski-lider-e-boyko-borisov/9440 SvobodnoSlovo.eu
Антоанета Цонева: Визираният от САЩ политически лидер е Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е визираният от санкциите на американското правителство „настоящ политически лидер“, е мнението на Антоанета Цонева от „Демократична България“ пред БНТ.

„Ако прочетете много ясно каква е формулировката, става въпрос за действащ политически лидер, официално лице. За мен няма друг фокус, освен че това е Бойко Борисов“, подчерта тя.

"Разчитаме санкциите от САЩ като подкрепа за почтените български граждани, които искат върховенство на закона, справедливост и добро управление. От друга страна, България влиза в група страни, за които е конструиран глобалния закон "Магнитски", и се дава оценка, добре известна на българските граждани - ниско качество на институциите.", добави Цонева.

"Ниско качество на институциите, ендемична корупция, липса на политическо лидерство, което да води страната към развитие на нейния потенциал, защото корупцията отнема възможността на всеки човек, на всяка нация да отприщва своя потенциал", добави тя за оценката, която съдържа актът на обявените санкции.

По думите ѝ политическата отговорност носи "управлението от последните 10 години".

"Защото този модел "Борисов - Пеевски - Гешев", а преди това и Цацаров, тази троица разгърна своята конструкция последните 10 години. Затова качествата на българска институция, какъв е мащабът на пораженията от корупцията е отговорност на управлението Бойко Борисов", заяви Антоанета Цонева.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.