Асене, кажѝ си! Василев, признай си! Мислиш, че не се досещаме ли?!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/asene-kazh-si-vasilev-priznay-si-mislish-che-ne-se-doseshtame-li/3822 SvobodnoSlovo.eu
Асене, кажѝ си! Василев, признай си! Мислиш, че не се досещаме ли?!

Асене, кажѝ си! Василев, признай си!

Мислиш, че не се досещаме ли?!

Нека да е ясно. Министърът на финансите е този, който не иска чужд човек да бъде избран за управител на Българска народна банка. Не просто не желае, в паника е!

Защото само от камбанарията на БНБ се вижда какво точно се прави в МинФин: как се пренасочват парични потоци, как се извършват разплащанията по европейските програми, къде се върви по ръба на закона и как се прескача отвъд него.

Затова премиерът рискува коалиционния мир! Защото финансовият министър го натиска. И то здраво го пристиска до стената.

Затова се прави всичко възможно Любомир Каримански да се откаже в полза на Андрей Гюров.

Видя се вече, че председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” е напълно неподходящ за гуверньор; разкриха се лъжите с дипломната му работа, с прикритата му служба в руска банка във Виена.

Защо Асен Гюров?! Защото Асен Гюров е доверен човек на Кирил Петков!

Асен Гюров е заведен при Кирил Петков преди изборите през ноември 2021 г. лично от най-добрия му приятел от детските години, от съседа му на ул.”Цар Иван Шишман” и съученик от руското училище, от неговия кумец Борис Георгиев. Родителите на Борис Георгиев отдавна са забогатели и са се преместили да живеят във Виена. Именно във Виена са се запознавали Андрей Гюров и Борис Георгиев.

Вчера Кирил Петков, който започна час-по-час да си изпуска нервите, е изкрещял пред Тошко Йорданов гнусна тирада с обиди и ругатни срещу Любомир Каримански. Затова надвечер Слави Трифонов се разгневѝ! И вече е невъзможно да отстъ̀пи.

Какво още се случи вчера? Депутатите от “Продължаваме промяната”, от БСП и от ДБ не отидоха на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси и така провалиха гледането на законови промени, предложени от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на “Има такъв народ”. Освен това ПП, БСП и ДБ показаха на Любомир Каримански, че е на крачка от това да го свалят от председателското място в комисията.

Нагло. Безпардонно. Брутално.

Никога коалиционни партньори не са си правили такива мръсни номера.

В ответ - Тошко Йорданов е разпоредил на депутатите от “Има такъв народ” да не влизат на заседания на парламентарните комисии и да не гласуват за законопроекти, предложени от “Продължаваме промяната”.

Война! Безпрецедентна война в парламента!

Соня Колтуклиева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.