Българска оптика прави бизнес за сметка дарения за деца

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/balgarska-optika-pravi-biznes-za-smetka-dareniya-za-deca/22632 SvobodnoSlovo.eu
Българска оптика прави бизнес за сметка дарения за деца

Opticlasa е марка с 20 магазина в цялата страна. От началото на 2018 нашумя с участието си в корупционен казус за магазин, собственост на някаква Тетевенска Фондация, която 3 поредни години дава магазин на търг на компанията с най-ниска оферта - Opticlasa.

Колко е нагласено конкурсчето? Имало ли е далаверка с 1000 марки и едно прасе под масата? Замесен ли е Гриша Ганчев, Нанков или някой друг ловешки или по-глобален дерибей, ДПС ли дирижират тая корупционна схема нямаше да бъде толкова важно и от значение и щеше да е просто поредната селска далавера ако не седеше основния въпрос, а именно че тази фондация подпомага деца. Целта на Тетевенската фондация Тома Васильов (основана в памет на историческия герой Тома Васильов участник в Руско-Турската Освободителна Война) собственик на магазина е дарения за образование и култура за децата на град Тетевен.

Opticlasa първо 7 години не плаща никакъв наем на фондацията за магазина си и после 3 поредни години печели конкурс с най-ниска търговска оферта за сметка образованието, грижата и бъдещето на тези деца.

В България емиграцията за последните 20 години е 3 000 000 души, раждаемостта за 2017 година е 64 359 деца , а смъртността общо 109 791. Без да отчитаме ежегодно възходящия тренд на емиграцията и смъртността и негативния на раждаемостта  - статистиката сочи, че до 40 години българчета в България няма да има. И това без да отчитаме турската и ромска инвазия.

В тази същата страна една родна марка за очила нарекла се с гръмкото име Оптикласа прави бизнеса си за сметка на бъдещето и шансовете за образование на малолетни дечица гаврейки се с целите на фондация основана с имуществото и по инициативата  и в паметта на националния ни герой Тома Васильов, с цел да облагодетелства бизнеса си.

Тома Васильов е виден Български държавник, общественик и дарител на Българска академия на науките, Църквата „Свети Седмочисленици, Археологическия институт, читалища и др. Подпредседател на Дружество „Славянска беседа“. Член на „Червения кръст“ и Археологическото дружество. Днес паметта му се скверни, делата му се цапат, името му става за срам, защото някой го използва, за да краде от шансовете за бъдеще на децата на България.

Опти ли е или класа? Или е оптимално гнусно това оставяме на Вас да го решите.

Резултат с изображение за Opticlasa

facebook.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.