Борис Джонсън направи стряскаща прогноза

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/boris-dzhonsan-napravi-stryaskashta-prognoza/1934 SvobodnoSlovo.eu
Борис Джонсън направи стряскаща прогноза

Той разкри, че зимата ще е повече от плашеща

Британският премиер в оставка Борис Джонсън направи доста стряскаща прогноза.

Пред изданието „The Mail on Sunday“ той отбеляза, че сметките за ток на британците и сега са високи, но през зимата ще станат още по-високи и ще разплачат доста хора.

Британският премиер в оставка признава, че очакванията му, са разходите за отопление през зимата да са направо плашещи за някои домакинства.

Борис Джонсън хвърли вина върху държавния глава на Русия Владимир Путин за влошаващата се икономическа криза в страната и предупреди, че предстоящите месеци ще стават все по-трудни.

"Путин харесва кризата, която причини на Великобритания. Заради него сметката за ток и отопление се удвоява, и Путин го знае. Харесва му. Той иска от нас да се отдръпнем и да не подкрепяме Украйна", допълва още Джонсън.

Путин вярва, че „меките“ европейски политици ще облекчат санкциите „и ще започнат да просят руски петрол и газ“ с настъпването на зимата, но оттеглянето на подкрепата от Украйна би било "пълно безумие". Това коментира Джонсън и допълва, че позицията на руския държавен глава "отслабва" с всеки изминал месец.

Междувременно все по-ясно става, че и у нас предстоящият зимен сезон няма да е по-лек. Оказва се, че страната ни има най-малко запаси от газ, а в същото време все още не е предприела никакви мерки за пестене.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.