Бойко Рашков: Тресе ги ужасен страх, че мога да отида в КПОКНПИ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/boyko-rashkov-trese-gi-uzhasen-strah-che-moga-da-otida-v-kpoknpi/2393 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Рашков: Тресе ги ужасен страх, че мога да отида в КПОКНПИ

Някои ги тресе ужасен страх, че мога да застана начело на КПОКНПИ, защото няма да бъда „златното кюлче на ДПС там“. Това заяви в предаването „Въпросите“ по TV1 министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър-председателят Кирил Петков преди дни обяви, че именно Рашков е кандидатът на „Продължаваме Промяната“ за шеф на Комисията.

Според настоящия министър страхът е и причината ДПС да поискат въвеждане на възрастово ограничение за председателя, което да го изхвърли от надпреварата.

„Няма да се учудя ДПС да направят предложение в закон да се запише, че е забранено на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ“, допълни министърът и определи реакцията на парламентарната група на ДПС като отблъскваща.

Рашков призна, че заемането на поста председател на КПКОНПИ ще е предизвикателство за него. Той допълни, че вече има идея откъде може да намери подготвени хора за работа в комисията.

На въпрос какви биха били неговите приоритети, ако заеме позицията, той отговори, че първо трябва да се види какъв ще е законът, който урежда правомощията на комисията. Както е известно става въпрос за разделяне на КПКОНПИ на две части.

Що се отнася до реформата в МВР министърът каза, че се прави една промяна, която е забавена с 20 години. Рашков отрече обвиненията, че ще останат населени места без полицейско присъствие или райони, в които не се предлагат нужни на гражданите услуги.

„Само прокуратурата не е откри в 470 страници събрани материали срещу бившия премиер Бойко Борисов доказателства, за да бъде той задържан за по-дълго“, коментира още той. Според него, ако материалите са били проучени, бившият министър-председател е нямало да бъде освободен след по-малко от 24 часа в ареста. „Вместо това от прокуратурата се задоволиха с критики и обидни квалификации към полицейските служители“, допълни министърът на вътрешните работи.

Бойко Рашков не е съгласен с твърденията, че има заплахи срещу много от хората, които се борят срещу корупционните схеми на ГКПП „Капитан Андреево“. Според министъра една голяма част от изнесените факти заслужават сериозна проверка.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.