БСП към Фандъкова: Толерирате ли фирми на Столарски и Константинов? Спрете конкурсите за превоз!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/bsp-kam-fandakova-tolerirate-li-firmi-na-stolarski-i-konstantinov-sprete-konkursite-za-prevoz/25812 SvobodnoSlovo.eu
БСП към Фандъкова: Толерирате ли фирми на Столарски и Константинов? Спрете конкурсите за превоз!

Водачите на червените листи в трите столични района настояват до 24 март да се прекрати проведения на тъмно конкурс за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да се насрочите нов

"Настояваме в срок до 24 март, петък, да прекратите проведения на тъмно конкурс от Столична община за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема и да насрочите нов. Както и да осигурите максимална публичност и прозрачност при провеждането му." За това се настоява в отворено писмо до кмета  на София Йорданка Фандъкова от водача на листата на "БСП за България" за 25 МИР Корнелия Нинова, водача на листата на "БСП за България" за 24 МИР Стефан Данаилов и водача на листата на "БСП за България" за 23 МИР Жельо Бойчев.

В писмото водачите на червените кандидат-депутатски листи в трите столични района настояват в новия конкурс да бъдат допуснати за участие  представители на опозицията и на гражданския сектор.

"Госпожо Фандъкова, призоваваме Ви да спрете да толерирате фирмите на двамата любимци на управляващите - Миролюб Столарски и Ивайло Константинов, последният – общински съветник от ГЕРБ. В последните години те са превзели транспортния бизнес и печелят “на тъмно” обществените поръчки за най-доходоносни междуградски линии", се казва още в писмото на тримата водачи на софийските листи на "БСП за България".

"Столична община отново се готви да разпредели междуградските автобусни линии от квотата на София в Националната транспортна схема сред свои приближени фирми. До този извод стигнахме, след като чухме и се запознахме с обвиненията на протестиращите превозвачи. Огромно недоумение и различни съмнения събуди у нас и фактът, че този протест не беше подкрепен от Националната асоциация на превозвачите", пишат на Фандъкова социалистите.

Корнелия Нинова, Стефан Данаилов и Жельо Бойчев подчертават, че темата с конкурсите за избор на превозвачи е изключително сериозна, предвид множеството скандали през последните години.

"Oтново лансирате големите фирми в бранша за сметка на малки и средни превозвачи, което ще затвърди техния монопол на транспортния пазар. Това ще доведе до фалит на малките и средни фирми в този сектор до година-две, конкуренцията ще бъде ликвидирана и ще останат големите превозвачи, близки до управляващите Столична община, които ще установят пълен монопол в автобусните превози", пише още в писмото.

"Нали ГЕРБ се обявявате за борба с корупцията и грижа за малкия и среден бизнес. Този лозунг влиза в тежко противоречие с Вашите действия, с които толерирате две големи фирми, които не крият политическите си пристрастия и са спонсори на ПП ГЕРБ", подчертават Нинова, Данаилов и Бойчев.

Социалистите са категорични, че ако конкурсът не бъде анулиран, ще приемат, че кметът Фандъкова "наистина толерира големите превозвачи и всички обвинения и твърдения от страна на представителите на малките и средни фирми в този бранш са истина."

Представителите на БСП предупреждават и, че ще предприемат необходимите мерки, за да направят проверка на фактите около провеждането на конкурса за извършване на превоз по автобусни линии от републиканската транспортна схема. И ще запознаят обществеността с резултатите от нея.

Резултат с изображение за Нинова,  Данаилов Бойчев

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.