ЦЕНАТА НА ЧЕСТТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/cenata-na-chestta/15127 SvobodnoSlovo.eu
ЦЕНАТА НА ЧЕСТТА

Цвета Караянчева тези дни оглави класацията на тези, които нямат никакво чувство за собствено и институционално достойнство и чест. За съжаление не е само тя. Харизанов, Тодоров, Недялков, артисти, журналисти, писатели.....

Колко струва честта? Един пост? Един куфар с пари? Някоя обществена поръчка?! Спокойствието да си въртиш бизнеса, без да ти пречи държавата? Или просто удоволствието да се поотъркаш в големците на властта?

Толкова много хора се продадоха. По-скоро продадоха честта и достойнството си. Например един Волен, който ревеше по улиците: "Бойко, кур...ооооо!", а след това му стана пръв ибрикчия. Колко струва честта ти, Волене?

Хора без чест и без достойнство. Които са ги продали срещу власт и пари. Само че властта отминава, парите се харчат, а срамът остава. Ако не вашият, на поколенията ви. Как ли се чувства мъжа /условно казвам "мъжа"/ на Пекинската патица, като знае как Борисов нарича жена му. Спи ли спокойно?!? Или парите и властта му затварят очите? Май по-скоро е готов и него да нарекат така, отколкото семейството да пропусне келепира....

Цената на честта е много висока за някои, почти неплатима. А за други е жълти стотинки. Защото самите те не я ценят. И въпреки всичко, когато всичко се изхарчи, когато приключите със земния си път, оставате само с душата си. И ако сте я продали, какво всъщност имате!?! Защото ковчегът ремаркета няма!!!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.