ДА ПРОДАВАШ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЯВНО Е ПАТРИОТИЧНО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/da-prodavash-balgarskite-interesi-yavno-e-patriotichno/3988 SvobodnoSlovo.eu
ДА ПРОДАВАШ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЯВНО Е ПАТРИОТИЧНО

От трибуната на Народното събрание този мандат чух много думи, които противоречат категорично на българските национални интереси. Чух обиди към българския народ, чух призиви за дискриминация. Чух призиви България първо да пази евроатлантическите ценности, а след това българските национални интереси.

Своеобразен връх на това беше днешната декларация на Демократична България, прочетена от Атанас Атанасов, с която се иска България да праща оръжие на Украйна. Като по този начин на практика вземаме страна във военен конфликт.

Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че прехвърлянето на съветската зенитно-ракетна система С-300 от други страни в Украйна е невъзможно и ще се счита за незаконно, така че Москва няма да го допусне. Според него всеки товар, влизащ в Украйна, който Москва счита за военен, ще стане легитимна цел за Русия. Явно това изявление не говори нищо на тези, които се чувстват безродници и за които грантовете от чужди държави са по-важни от българските интереси.

На практика ДБ насърчават военните действия. Искат да пращаме оръжия на една от воюващите държави. Което автоматично ни превръща в сериозен враг на другата страна. Но пък подобен призив е одобрен от американците и съответно не представлява държавна измяна, а само евроатлантическа лоялност.

Всъщност българи в политиката почти не останаха.....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.