Дали и за суджука има законови промени?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dali-i-za-sudzhuka-ima-zakonovi-promeni/24826 SvobodnoSlovo.eu
Дали и за суджука има законови промени?

Дела, дела и пак дела, и все съдебни – за суджука на Бойко, за КТБ...Ако сте забелязали, в държавите със стара демокрация делата се решават съгласно законите, по реда на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). У нас е друго, както е друго „това, което имаме като демокрация“. Тук законите и НПК се решават според делата.

Искате пример? Вземете делото за грабежа от КТБ – най-безмерният грабеж на българските владетели, като почнем от рода Дуло и вожда на племенния ни съюз хан Кубрат и стигнем до рода на Котараците и вожда на тоталитарната ни демокрация.

Да, това дело, точно това – с обвинителния акт от 12 000 страници, където крадливите политици ги няма, но щяло да ги има друг път в други 24 дела и за което прокурорите казаха, че било като „операция за присаждане на глава“. Нямайте грижа кой и как ще прочете на глас в съдебна зала неговите 1360 тома и кусур, всеки от които е по-дебел от „Винету“. Тази грижа отпадна с поправка в НПК от завчера – четенето на акта не е задължително вече, гласуваха депутатите – край. По проекта на ГЕРБ удължиха и срока за чакане на обвинения, приеха и други екстри в спецправосъдието за корупцията във властта. Резултатът е, че процесът „КТБ“ (и обещаните темподобни 24) ще висят в съда по 2-3 петилетки.

Дали и за суджука има законови промени?

За суджука ли? А, още не – нали сега го дъвчем него, има време.

Анна Заркова

Резултат с изображение за Анна Заркова

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010516398219&hc_ref=ARRKRILMVPJv-ypJlZTOzIvATyY4oHUX4A1w_1DE182st_GYeKi736C7fP2et--j43k&fref=nf

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.