Ден 15: Протестиращите са още по-мотивирани - блокират кръстовища в страната, семки и бонбони летят срещу МС

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/den-15-protestirashtite-sa-oshte-po-motivirani-blokirat-krastovishta-v-stranata-semki-i-bonboni-letyat-sreshtu-ms/14396 SvobodnoSlovo.eu
Ден 15: Протестиращите са още по-мотивирани - блокират кръстовища в страната, семки и бонбони летят срещу МС

Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са още по-мотивирани да отстояват исканията си за техните оставки.

Вече е блокирано  движението на т. нар. „Триъгълник на властта“.  Хората започнаха да хвърлят семки, бонбони и торбички на хранителна верига по сградата на МС. Има плътен кордон от полиция, но не се стигна до напржение.  Скандира се „Оставка“. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 10 лъча и да  блокират ключови булеварди и кръстовища.

Днес ще е 15-ти поред ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета подействаха като заряд за хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето на „Отровното трио“ обещават изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта бяха блокирани 11 възлови кръстовища в столицата.

.

 

.

Във Варна има няколко хиляди човека на улицата, които също скандират „Оставка“. Това е 14-та поред стачка в морската столица. Хората са издигнали плакат: „Законът е над всички“.  Те определят рокадите като смехотворни. Заричат се, че протестите продължават до оставката на Борисов и Гешев. За 15 минути бе блокирано кръстовището пред общината. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

 

Видео от Бургас в момента показва, че кръстовището пред него е блокирано от протестиращите, които пеят химна на България. Втори основен булевард е блокиран в Бургас. Протестиращите заявяват, че ще излизат всяка вечер, докато не се стигне до оставки.  За утре е предвидено автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към магистралите.

.

 

.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.