Добро утро, туристи... Учудва ме, какво се промени в страната ви, че сега сте готови да се върнете по домовете си, но не и да се преместите в държавните бази?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dobro-utro-turisti-uchudva-me-kakvo-se-promeni-v-stranata-vi-che-sega-ste-gotovi-da-se-varnete-po-domovete-si-no-ne-i-da-se-premestite-v-darzhavnite-bazi/2662 SvobodnoSlovo.eu
Добро утро, туристи... Учудва ме, какво се промени в страната ви, че сега сте готови да се върнете по домовете си, но не и да се преместите в държавните бази?

Добро утро, туристи...

От сабале гледам новините, които съобщават, че въпреки усилията на България да ви осигури подслон и закрила от случващото се в Осрайна, вие отказвате да се преместите от морето във вътрешността на страната ни.

Три месеца бяхте на почивка по нашето Черноморие. Хотелски стаи, храна, блага, паркоместа, дарения от граждани и фондации, държавата и организации денонощно се грижиха за вас, болници и медицински грижи и прочие и прочие. Дойде момента в който държавата ни реши да ви настани, отново за сметка на българският данъкоплатец, в държавни бази, далеч от другите бежанци, защото са други, а не като вас.

В началото на специалната военна операция на Русия във вашата страна, вие ревяхте пред телевизионните камери, че бягате от войната и забележете - от отношението на руските военни към вас. Били ви ограбвали, изнасилвали и насилвали, бомбардирали и какво ли не.

Учудва ме, какво се промени в страната ви, че сега сте готови да се върнете по домовете си, но не и да се преместите в държавните бази? Военната операция на Русия все още продължава и не е спирала. Нима сега, когато се върнете в къщи няма да бъдете ограбвани, изнасилвани и насилвани или пък няма да бъдете бомбардирани от тях? Или, може би установихте, че след минаването на руските части през вашия град, то там вече е спокойно и мирно?

В желанието си, нашата държава да ви осигури подслон, който не включва романтичните разходки по морето, близостта на дискотеките и баровете, уредените градове по морето, чистите алеи, ресторантите, вие решихте да се върнете в родината си.

Но не това е основното за което ви пиша. И повярвайте ми, това писмо повече е насочено към нашите управляващи, а не към вас.

Мили управници. Както прочетохте по-горе, обгрижените украинци не искат да се възползват от нашето гостоприемство по държавните бази. Така или иначе те бяха подготвени да посрещнат хиляди украинци, но предвид факта, че те не искат да се настанят там, защо не ги предоставите на българските пенсионери, на хората в неравностойно положение, на децата-сираци, на българите, които десетилетия не са напускали дома си?

Повярвайте ми, хиляди българи с благодарност ще се възползват от една такава почивка. Не е важно, колко ще похарчим, но поне ще видим усмивката и благодарността в очите на тези, които заслужават. На тези, които знаят как да сведат глава от благодарност, а не да я вирнат от гордост.

Няма да ви пожелавам нищо, защото може отново да ме блокират.

Поздрави: Алгафари под прикритие с любезното съдействие на Мажд Алгафари

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.