Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/doklad-za-potanali-dareniya-za-milioni-i-shurobadzhanashtina-v-stolichna-obshtina-fandakova-malchi/18216 SvobodnoSlovo.eu
Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи

Скандален доклад, изготвен от „Вътрешен контрол“ на Столична община, разкрива грандиозни афери в район „Младост“. Фрог Нюз успя да разбере подробности от документа, от които се научават потресаващи неща - тотална безконтролност, липса на компетентност, шуробаджанащина и схеми за прибиране на пари.

Според източниците ни описаната ситуация е мултиплицирана във всички столични райони, аз защо не и в страната.

Най-впечатляващи са констатациите, свързани с даренията за милиони, които са предоставяни основно от големи строителни фирми. Проверяващите са констатирали редица случаи, в които дарените милиони изобщо не са били осчетоводени. По документи те са предоставяни за датски градини и училища, но на практика не е ясно къде са парите.

Докладът, който е 146 страници, е предоставен на вниманието на тогавашния кмет и настоящ кандидат за същия пост Йорданка Фандъкова още през май тази година. Оттогава до сега обаче не е последвало абсолютно нищо. На никого от управляващите район „Младост“ и контролните органи в столична община не е потърсена сметка. Още по скандалното е, че някои от случаите, описани в доклада, са били поставени на вниманието на Главна дирекция „Национална полиция“ и на Специализираната прокуратура. Движението по сигналите също е замряло. Това навежда на мисълта, че констатациите в доклада биха могли да се използват за рекет, притискане и гарантиране на вот от редица хора.

От материалите става ясно, че много хора от СО са притискани с чисто  битови привилегии, като карти за телефон за семействата им, наеми и битови сметки, ползване на общински жилища и терени.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов многократно поиска от всички кметове и министри „да си оправят къщичките“. Ситуацията в СО по-скоро прилича на замитане на боклук под килима, съдейки от реакцията на кмета относно извадените на светло далавери.

За фрапиращите и скандални разкрития, за които Фандъкова мълчи, четете във Фрог през следващите дни.

Резултат с изображение за Фандъкова билет

https://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.