Дупка в кабинета

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dupka-v-kabineta/25434 SvobodnoSlovo.eu
Дупка в кабинета

Вицепремиерският пост на Валери Симеонов с ресор демографска политика обяснимо предизвика откровено цинични коментари. Темата е толкова трагична, че подмятанията са неуместни. На фона на стряскащата фактология, че България е страната в света с най-бързо намаляващо и най-бързо изчезващо население, пълна нелепост е обаче за вицепремиер да бъде назначен човек, който едва ли е наясно с какво ще се занимава. Показват го и първите му намерения - да въведе доброволно ограничаване на раждаемостта при ромите... с поставяне на спирали например. Преди време организация, гушнала средства за интеграция на циганите, раздаваше презервативи в гетата. Резултатът - на един детски рожден ден куп къщи бяха окичени с... балони.

Може и да се подсмихвате, ама не е смешно. Може да ви допада посоката, ама надали етническата й ориентация и практическата й реализация ще са толкоз безобидни и безпроблемни, колкото наивистично звучат от устата на цял вицепремиер. Тепърва за подобни намерения ще ни "скъсват ританките" и на родна почва, и в Европа. Бойко Борисов си "купи" стабилност с вицепремиерски пост, кух като намерения и празен като съдържание (не в действителност!). Заради Симеоновите брътвежи началниците в Европа ще му трият сол на главата, а демографстването на патриота ще отвори дупка в кабинета.

Повече от 25 години демографският проблем у нас е фатално пренебрегван и катастрофално подминаван. Демографията означава много - и образование, и здравеопазване, и социална политика, и производство, и заетост, и инфраструктура, и култура, и какво ли не. И е твърде далеч от приказките за "диви маймуни" и "човекоподобни", за каквито по света зачеркват завинаги от политическата сцена. Остава да е било толкоз просто, а да не сме го разбрали. И сега един вицепремиер да ни отвори очите.

Ах, Симеонов!

Ина Михайлова

Резултат с изображение за Валери Симеонов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.