Джамбазки: Циганските махали трябва да се разбият, привърженик съм на смъртното наказание

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dzhambazki-ciganskite-mahali-tryabva-da-se-razbiyat-privarzhenik-sam-na-smartnoto-nakazanie/24812 SvobodnoSlovo.eu
Джамбазки: Циганските махали трябва да се разбият, привърженик съм на смъртното наказание

Циганските махали трябва да се разбият, така че да не са на едно място и престъпниците да бъдат наказвани, а не да продължават да вилнеят. Ако продължаваме да се чудим какво ще стане, ако криминално проявени типове се разхождат по улиците - ще загинем. В българската ромска махала има изострена битова престъпност и липса на основни за обществото ни ценности. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред "България он ер".

"Аз съм привърженик на смъртното наказание. Докато продължаваме да бъдем статистици, българското общество се разпада. Битовите скандали замазват престъпността и истински хора загиват. Това е липса на правосъдие", категоричен бе Джамбазки.

Според него интеграцията на ромите в обществото никога не е имала шанс да успее, тъй като е паднала жертва на корупция от самото си раждане. "Циганската интеграция беше започната фалшиво, проведена фалшиво и средствата за нея бяха откраднати от шепа негодници", посочи той.

Публикациите в социалните мрежи на Джамбазки и изказванията му по медиите провокираха ответна негативна реакция. Именно изказванията на евродепутата пък провокирали грантаджийте от "Зелените" да поискат оставката на Джамбазки, защото споре тях той провеждал антиромска политика.

"Не може клеймото за цялата престъпност да бъде хвърляно върху една етническа група. Не може един евродепутат да използва езика на омразата. Всеки трябва да си понесе заслуженото, но не може една общност да бъде третирана като вечно престъпна", отбеляза Панев от "Зелените".

Резултат с изображение за Джамбазки cigani

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.