ДЖУДЖЕТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/dzhudzhetata-na-balgarskoto-pravosadie/14758 SvobodnoSlovo.eu
ДЖУДЖЕТАТА НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ

Най-страшно в България е за невинните и жертвите. Цялата мощ на правосъдието и държавната машина се стоварва върху главите им. Престъпниците са ясни – те са в Народното събрание и в Министерски съвет. Е, и на много други държавни постове. Жертвите също са ясни – българският народ и неудобни граждани и бизнесмени. А най-голяма е държавната съпротива срещу тези, които се опитват да покажат истината на хората за разяждащата корупция, безнаказаност, некадърност и търговия с власт.

Виждаме, че срещу разкритията на Васил Божков за потресаваща корупция в Министерство на финансите, и лично от Владко и Бойко, е изправен щатен свидетел на прокуратурата, който явно има някакви лични проблеми и комплекси, може би защото са го пропускали в четвъртъците на Божков. Разбираемо е неистовото желание да се докаже пред властта, защото много добре знае какво ще му се случи, ако Божков го докопа.

А сагата „Осемте джуджета“ се върти тези дни с нова сила. Потърпевшият по стара държавна българска традиция, е на мушката на разследването. Като за начало е претърсен офиса и дома му. Ей така, да си знае какво го чака, като си отваря устата. Има ли някой, който да не осъзнава, че на такова ниво не можеш да се опитваш да крадеш бизнеси и да вземаш огромни подкупи, без протекция от най-високото място в държавата. И че Онуй, което спи като доволно прасе до пачките с милиони евро, ги е спестило от закуски и не знае какво се случва в държавата. И, че бившото момче за всичко на мафията не е усвоило рекета и корупцията още преди десетилетия?

Усещането за бездържавност и джунгла на мафията се наслагва все по-силно. Българите не вярват на властта, не вярват на полицията, не вярват на прокуратурата, не вярват и на съда. Защото винаги те са прецаканите. Защото за милиони няма закони, а за кокошка няма прошка. Затова и предпочитат да мият чинии и задници в Европа, но не и да стоят в държава, в която властва престъпността и няма правосъдие, а гражданските права са само илюзия…

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.