Експресен влак за войната

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ekspresen-vlak-za-voynata/1068 SvobodnoSlovo.eu
Експресен влак за войната

След атентатите на тръбопроводите на „Северните потоци“ няма връщане назад

Бойното поле асиметрично се разшири и стигна до истинската Европа

Капакът на кутията на Пандора е отворен и всичко може да се случи сега

Зеленски несъмнено отразява мисленето, подхранвано му от неговите висши ментори във Вашингтон

След наглите взривни атентати на тръбопроводите на „Северните потоци“ няма връщане назад. Бойното поле асиметрично се разшири отвъд Украйна и стигна до истинската Европа. Капакът на кутията на Пандора е отворен и всичко може да се случи сега.

Нещо повече, върхушката във Вашингтон толкова старателно демонизира Русия с порой от лъжлива пропаганда в продължение на повече от едно десетилетие, че със или без Путин Русия е икономически и духовно откъсната от Европа. За Запада Русия сега е парий и се възприема като заплаха.

Руската федерация на Владимир Путин се превърна във втората „империя на злото“ и замени Съветския съюз по сценария на неоконите и неолибералите от Вашингтон и НАТО. Заблудените пропагандатори на този наратив очевидно вярват в това. Независимо от шума, идващ от всички посоки, това възприятие вече е реалност в Европа и Америка. А Русия определено загуби пиар войната.

Както мъдро отбеляза посланик Час Фрийман още през април, „Свидетели сме на края на периода след Студената война и отминаването на епохата след Втората световна война и на Бретън Уудс, както и на други исторически промени в световния ред... и трите руски от векове усилия да се привърже към Запада окончателно се провалиха. Санкциите я отделят от Европа и Северна Америка“.

Следователно вашингтонските интриганти изглежда на този етап са на половината път към постигането на двете си основни цели с нашия причудлив и лицемерен кръстоносен поход в Украйна. Неоконите и неолибералите и Джо Байдън се носят на тази вълна.

Не бих се изненадал да видя някои официални лица да танцуват по улиците пред Държавния департамент и Пентагона. Тяхната вендета върви с пълна скорост напред към окончателната победа срещу Путин и Русия.

Дори и да се установи, че Вашингтон е саботирал „Северните потоци“ – още един прекрасен пример за „основания на правилата ред“ – това едва ли ще има някакво значение.

Всичко може да се изкара на сергията, защото американската публика е твърде мързелива, за да й пука. „Редът, основан на правилата“ означава самоцелните правила за Вашингтон, но има и различни правила за останалия свят. Чували ли сте за Йемен? Ирак? Либия? Сирия? Палестина? И така нататък.

Само за един преглед: съществуващите преди войната цели на Вашингтон бяха:

(1) Да се спре на всяка цена „Северен поток -2“ да не влезе в експлоатация, като едновременно с това се изведе „Северен поток -1“ от експлоатация завинаги чрез задушаващите санкции, с които податливият ЕС и Германия ще се съгласят.

(2) Да се дестабилизира Русия с безкрайна прокси война в Украйна, която в крайна сметка, както се надяваме, ще доведе до смяната на режима в Москва. Един вид реприз на разпадането на Съветския съюз. А Русия ще участва за втори път в скока на височина.

Трябва само да прегледате впечатляващия доклад на Rand Corporation „Разширяването на Русия“ от 2019 г., за да разберете какво се случва. Това е стрес тест. Прекомерното разширяване на Русия е целта. И в този доклад е предоставена пътната карта за изваждането на Москва като фактор в световните дела въз основа на съмнителното предположение, че Русия е враг на Америка.

Факт е, че Вашингтон започна кампанията да се превърне в добросъвестен враг на Русия почти в момента, в който Путин наследи Кремъл от Елцин. Разбира се, Путин в крайна сметка реагира. И това е резултатът.

Китай е другият враг, чийто ред може да дойде след това. Постоянна буря и натиск. Без мир и спокойствие. Имаме ли нужда от това? Защо? Със сигурност трябва да има алтернативна, неконфликтна политика, която да доведе до по-малко убити хора и неудобства.

Чудя се какво ще стане, ако Вашингтон наистина получи това, което иска, включително и цел ?2, смяната на режима и Путин е аут. Какво следва? Може да настъпи безпрецедентен хаос в огромната мултиетническа страна с най-много ядрени оръжия в света. И отново сме в състезанието.

Може би си спомняте, че дори мъдрецът от NY Times, Том Фридман, се тревожеше за нежеланите последствия в своята колона от 6 май 2022 г., озаглавена „Войната става все по-опасна за Америка“: „...ние си имаме работа с някои невероятно нестабилни елементи, особено с един политически ранен Путин. Да се хвалиш с убийството на неговите генерали и потопяването на корабите му, или да се влюбиш в Украйна по начин, които ще ни оплете там завинаги, е върхът на глупостта“.

Но ние сме и сме били заплетени в тази корумпирана и странна страна, благодарение на Байдън, Блинкън и Нюланд. Това е рецептата за безкрайната война, за един експресен влак-беглец, от който не можем да слезем. Обърнете внимание, че лидерът на украинците - комикът Зеленски, поиска Путин да бъде отстранен от поста, преди да се проведат мирните преговори с Русия.

Зеленски несъмнено отразява мисленето, подхранвано му от неговите висши ментори във Вашингтон. Путин е популярен лидер в Русия, чието социологическо благоразположение е много по-високо от това на Байдън. Той се смята за защитник на руснаците в Източна Украйна, чиято територия току-що беше включена в Руската федерация след проведените референдуми.

Вашингтон не вярва ли в самоопределението? Явно не, ако става дума за руснаците в Крим и Донбас, и ако става дума за палестинците в Палестина. Това са само два крещящи примера за лицемерие.

Двойният стандарт на "основания на правилата световен ред" на Вашингтон трябва да е ясен за всички, освен за слепите. Това е някаква шега и заслужава Третата световна война.

Автор: Патрик Фой, lewrockwell.com

(Превод за "Труд" - Павел Павлов)

trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.