Гледайки случващото се в парламента, никога не трябва да забравяме, че тази картина е отражение на нашия общ колективен манталитет

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/gledayki-sluchvashtoto-se-v-parlamenta-nikoga-ne-tryabva-da-zabravyame-che-tazi-kartina-e-otrazhenie-na-nashiya-obsht-kolektiven-mantalitet/2363 SvobodnoSlovo.eu
Гледайки случващото се в парламента, никога не трябва да забравяме, че тази картина е отражение на нашия общ колективен манталитет

Гледайки случващото се в парламента, никога не трябва да забравяме, че тази картина е отражение на нашия общ колективен манталитет. На обществената активност и на неутрализиращата я обществена пасивност.

Но най-големият проблем в момента е опитът да се подмени дневният ред на обществото от наистина важните проблеми - войната, инфлацията, бюджета, обедняването, мерките, цените, борбата с корупцията.

В парламента виждаме стръвно желание за мъст, наранено его, неочаквани и самоубийствени политически съюзи.

Тези искри имат потенциал да подхранят отново обществената активност в краткосрочен план, но в дългосрочен план могат да предизвикат още по-голямо разочарование от политиката, ако тази активност не доведе до нещо градивно и то бързо.

Всичко зависи от въпроса, който седи пред всеки гражданин на страната - Как си представям България? Каква България искам? Защото каквото и да се случи днес, утре или след месец, в огледалото отново ще се огледа нашето общество.

Светослав Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.