ГРАНИЦАТА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/granicata/14420 SvobodnoSlovo.eu
ГРАНИЦАТА

Вчера се разбра, че покрай гражданското неподчинение е спрян тока в метрото. Даже арестуваха един колега, а още един е извикан на разпит. Но се замислих докъде сме готови да стигнем.

Всъщност политици в метрото не съм видяла. Май нямам и познати, които да са видели такива там. Явно метрото е зона, запазена за тулупи, маргинали и всякаква друга тиня, както ни наричат управляващите. Та и затова едно блокиране там ще предизвика само леко преместване от един крачол в друг на политиците.

Винаги съм изповядвала принципа на "Бръснача на Окъм". Тоест - най-простото е най-правилното. При протестите трябва да се търси качеството. В смисъл, че продължителните протести, ако не са концентрирани в точните действия, няма да произведат сериозен ефект.

Властта трябва да се удари по слабите й точки. Там, където са парите и където са доходите й. Откъдето идва и имиджа й. За предпочитане без да се затрудняват особено хората. И където може да се предизвика и международна реакция.

Но паникьосването на затворени в метрото хора не е от тези действия. Определено е извън границата на допустимото и полезното за протестите.

И въпрос към столичани - защо няма БЛОКАДА на ЗАЙЧАРНИКА?!?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.