ГРИГОР ЛИЛОВ: 16.2 МЛРД ИЗТОЧЕНО ДДС - НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/grigor-lilov-162-mlrd-iztocheno-dds-nyama-prestaplenie/22411 SvobodnoSlovo.eu
ГРИГОР ЛИЛОВ: 16.2 МЛРД ИЗТОЧЕНО ДДС  - НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Прокуратурата официално заяви, че няма наличие на състав на престъпление в данните за източените от бюджета 16.2 млр лв. ДДС.

(цитат)

" В случая не са на лице никакви данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, поради което не следва да бъде извършена и проверка!"

Цитираните в публичното пространство 16 млрд. лева скрито ДДС, не са несъбрани приходи от ДДС от 2000 г. до 2017 г., а целия обем ДДС след разкрити данъчни злоупотреби за периода. Тук са включени 5.8 млрд. лева непогасени задължения, а от тези 5,8 млрд. лева 5.4 млрд. лева са несъбираеми или трудно събираеми задължения от хора, които нямат никакво имущество, посочи навремето Галя Димитрова, ръководител на НАП

Да поясня: става дума за 16 210 668 700 лева, фиксирани в ревизионни актове на НАП. (бел. "нефиксираното" е пъти повече!). От тях в сила са влезли актове само за една трета от този размер - 5 791 578 300 лева, като за почти 400 млн. лева се про(чуват и разследва състоянието на длъжниците, а другите 5.4 милиарда са трудно събираеми и несъбираеми (т.е. се водят на бедни роми!).

Какво прави впечатление:

1. актовете влизат в сила за за бедните роми, които са бушони във веригите на организираната престъпност и на олигархията у нас, която задига ДДС-то.

2. сумите по влезлите в сила актове са едва една трета от всички констатирани. Т.е. прави се и невъзможното официализирано и легализирано, макар и необявено, да се източва ДДС-то от тези, на които е позволено.

3. спрямо приходите от ДДС за периода (2000-2017) на стойност 100 млрд. всеки седми лев е бил "отклонен" - т.е. задигнат и въпреки това няма престъпление!

4. според НСИ продажбите на дребно у нас са в размер 37,164 милиарда лева (данните за 2017 още ги няма). Сумата съвсем точно кореспондира с данните за заетите у нас и средната им заплата. Върху тази сума са планират приходите от ДДС в бюджета и приходите от данъка върху доходите на физ. лица.

Следователно дори официално се планира несъбиране на ДДС-то, понеже всички др. покупки от др. доходи (от стопанска - фирмена дейност, от туристите и т.н.) остават извън равносметката.

Официално се счита, че месечният стокооборот на дребно е 3 млрд. лева. Ако се съпоставят с данните в счетоводните отчети на 200 най-големи компании у нас, работещи основно на вътрешния пазар, сумата би трябвало да е е 50-55% по-висока.

------- Заключение ----------

Несъбирането на ДДС чрез инструментите на закона (бюджета) е държавна политика на политическите елити у нас, отклоняването (краденото) на ДДС също е официална политика, понеже не се търси отговорност освен от някакви роми от гетата и бордеите.

Това е мафия!

Поддържана от всички политически сили - независимо дали на власт и в опозиция, понеже никоя от тях не е повдигала никога така и по този начин този проблем.

От години наред го повдигат единствено журналисти (само неколцина с мен) и едва две обществени организации.

Снимка на Grigor Lilov.

Снимка на Grigor Lilov.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.