ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД НАРОДА И ГО ПОМОЛЕТЕ ЗА ПРОШКА, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ - ШИКАЛКАВЕНЕТО Е ИЗЛИШНО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izlezte-pred-naroda-i-go-pomolete-za-proshka-gospodin-prezident-shikalkaveneto-e-izlishno/2335 SvobodnoSlovo.eu
ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД НАРОДА И ГО ПОМОЛЕТЕ ЗА ПРОШКА, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ - ШИКАЛКАВЕНЕТО Е ИЗЛИШНО

"Прочетох преди минути изявление на Румен Радев, което гласи:

"Както всички българи, и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание, но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа - убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Според държавния глава блокажът на институциите е факт. Хората очакват бързи решения, животът поскъпва и правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго.""

Г-н Президент, изреченото от Вас е словесна акробатика, която може да заблуди само индивиди с интелигентност под средната. Знаете отлично, че носите огромна вина за създаденото положение и че без Вашите преки и индиректни препоръки ПП никога нямаше да дойде на власт. Бе оповестено в медиите, че сте си харесали Кирил Петков за бъдещ премиер в правителствения самолет по време на някаква визита в чужбина. Не зная с какво този персонаж може да очарова някого - неговата умствена несъстоятелност е видна от пръв поглед. Не се изисква голямо въображение, за да се разбере, че създаването на ПП и издигането на канадския отрок, е резултат от договорка между Вас и американските "партньори". Аз съм гражданка, която не разполага с никаква информация, освен официалната, споделена в медиите, но е всеобщо достояние, че тъкмо Вие легитимирахте обсебването на държавата от хора като Петков, Василев, Лорер и пр. За това как тези хора "спечелиха" изборите и има ли фалшификация на народния вот, Вие  също би трябвало да сте достатъчно  добре осведомен. Ако има фалшификация на вота, при абсолютно ниската електорална  активност, това означава, че кликата на Петков, доведена за ръчичка до върховете на държавното управление лично от Вас, е двойно нелегитимна.

"Българските граждани свързват абсурдното, напълно провалено управление на ПП с Вас и Вашите манипулации. Инспирирани ли са Вашите действия от външни сили или са резултат от Ваш личен погрешен избор, това трябва високо да заявите Вие самият. Факт е, че арогантната  антибългарска посока, незабавно възприета от правителството на ПП, компрометира всичките ни надежди за ПРОМЯНА, която се надявахме да осъществим, борейки се срещу корумпираното управление на ГЕРБ. Факт е, че всъщност правителството на ПП реабилитира напълно ГЕРБ и лично Бойко Борисов. Факт е, че ПП следва още по-предателска и антинационална политика от тази на гербаджийския режим. Факт е, че хората, на които широко отворихте вратите към управлението на държавата, са още по-неадекватни, жалки, невзрачни и карикатурни послушници на американските императиви. Те дойдоха на власт с Вашата благословия, за да изпълнят няколко конкретни грандиозни  предателски акта срещу българската държава, да бъдат щедро наградени за националната си измяна с много пари ( не американски, а на българския данъкоплатец ) и да се върнат в анонимността, от която Вие ги измъкнахте. Те дори не осъзнават ужаса на своето поведение, защото никога не са били българи, не са се чувствали такива, не са възпитавани като такива."

"И ето днес Вие, с цел собственото си политическо бъдеще, плахо и подло се разграничавате от собствените си отроци. Какво означава фразата Ви " едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел"? Излиза, че Вие нямате нищо общо с тия, които "пазаруват депутати". Та те са Ваши креатури, защо не ги повикате и не им заявите, че нямат право да "превръщат българския парламент в тържище"? Говорихте ли вече с Киро по тоя въпрос? Ако още не сте, това означава, че ги насърчавате. От друга страна, мерзко е да обвинявате всички противници на ПП, ДБ и БСП ,че искат да върнат "стария корупционен модел" - в НС има партии и депутати, които никога не делили "баницата" с мафията. Тези нови политически сили се борят срещу правителството и предстои да го свалят, не защото са корумпирани, а защото целта им е да защитят българските национални интереси от скверните, арогантни посегателства на предателя Кирил Петков.

Кой е популист, според Вас, отговорете ! "Популизъм" ли е във Вашите разбирания националната идея? Защото е ясно - любимците Ви от ПП не могат да бъдат обвинени в "популизъм". Какво ни казвате с тая дума? Това е отвратително, недостойно клише, употребявано от враговете на националните държави."

"Защо слагате всички противници на бившата четворна ( вече тройна ) коалиция, в един кюп? Защо инсинуирате главното - че има съглашателство и коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН и"Възраждане", като целта на тая имагинерна "коалиция" надхвърля свалянето на фалиралото продажно котило на ПП - и отива към общо явяване на изборите и още по-далеч - към съвместно управление? Случайно ли подсказвате такава идея, която веднага би внесла разкол в новите полически формации? Сигурна съм, че не го правите случайно.

Вие сте човекът, който в огромна степен носи вината за днешния политически тупик. Вие направихте погрешната крачка, която вместо да изведе страната към благоприятна промяна, така желана и изстрадана от народа, допълнително "подкопа доверието" в "политическата класа и система".

Калното блато, в което се давим в момента, е и Ваша заслуга. Защото държавният мъж трябва да е храбър и решителен. Страхливецът и съглашателят, поставен на върха на държавата, я обрича на мъченическо  потъване в калта. И на изчезване. Това е всегдашна историческа аксиома, която важи за всички епохи - и още по-страшна е нейната сила в днешното разделно време.

Иван Шишман в едноименната великолепна драма на Камен Зидаров, се обръща към Бога, към грядущето и към съвестта си:

"Нима на мен ще падне тази участ"

"Във вечността безмълвна да потъна

покрит с позор, обречен на забрава?

Нима ще позволя смутен, безволен,

през векове грядущи поколения

със укор да четат и да разказват,

че е залязло българското царство

по времето на цар Иван Шишмана?!

Не, няма участ тука по-позорна

от участта да бъдеш цар последен,

гробар на своя скъп народ да станеш."

Чели ли сте тази драма, г-н Радев? Едва ли. А някога държавните мъже са имали огромна ерудиция и култура. Културният човек притежава самоуважение и самочувствие.

Скъп ли Ви е българският народ, г-н Президент?

Ако отговорът е "да", тогава не извъртайте, не кръшкайте, не се крийте зад елементарни клишета! Не бягайте от вината си - все едно, тя така или иначе ще Ви настигне. Можете да заблудите мисирките, но в България са останали и интелигентни хора - Слава Богу! Изчистете съвестта си, признавайки Вашето участие в грозната конюнктура. Извикайте Кирил Петков и го убедете, задължете го да подаде оставката на това невъзможно правителство. Така ще се избегнат по-нататъшни безобразия, ще се спестят грозни сцени в НС и евентуални бъдещи безредици в страната"

А после се обърнете към България с думите: " Майко, моля те, прости ми!"

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.