Извадете ги от изборите!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izvadete-gi-ot-izborite/25893 SvobodnoSlovo.eu
Извадете ги от изборите!

Купуването и продаването на гласове е престъпление - гласи познатото ни предизборно клише! А какво да кажем, когато това се прави с пари на депутат-спонсор от турския Меджлис, както се случва в Кърджали? Скандалът, който се разигра в ДОСТ заради пакетите храна, които партията раздава, е класика в жанра. Ще бъде престъпна безотговорност, ако прокуратурата, ЦИК, Външно министерство, ДАНС не стоварят цялата строгост на закона, с която да защитят националния интерес. А той е дисквалификация на тази антибългарска партия и изваждането й от участие в изборите. Добре, че е лакомията на някои от активистите на Местан, за да разбере цяла България откъде идват парите за нея и за какво се харчат.

Години наред купуването на гласове съпътства изборния процес у нас. И въпреки уж строгите правила и заканите, досега няма сериозни последствия за нарушителите. Какво от това, че Герджиков имал сигнали как в Северозападна България "емисарите с торбите" вече са тръгнали? Защо не назоват кои партии въртят търговията? Във всяко село и град местните отлично знаят кой продава и кой купува! А прикриването на истината е вид манипулация. Дайте конкретни имена и наказания, останалото си го знаем.

Валентин Георгиев

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.