ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, АМА ИЗВЪНРЕДЕН АКЪЛ?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izvanredno-polozhenie-ama-izvanreden-akal/16635 SvobodnoSlovo.eu
ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ, АМА ИЗВЪНРЕДЕН АКЪЛ?

Всъщност като знам държавата, май одобрявам въвеждането на извънредно положение. Проблемът е, че положението ще е извънредно, ама извънреден мозък няма да им порастне. Например русичкото областно управителче на Пловдив заяви безотговорно, че било неприемливо да няма сесии на общинските съвети. Не че не одобрявам що има общински съветник и кметове да се изпонатръшкат, но все пак може да заразят и някой невинен гражданин. Специално в Пловдив залата за сесии е задушна и не може да се проверява. И има по повече от 80-100 човека едновременно. Ама нали трябва да си правим вятър на устата....

Още по-добре е да вземат пример от другите държави какви мерки се налагат. А не две римлянки с парцал, който е използван и в тоалетната за почистване, да забърсват дръжките на вратите и по този начин да заразяват всяка повърхност.

Задължително е да се затворят градини и училища, защото се вижда, че децата също се заразяват. Ще го преживеем, може да удължат учебната година. И едновременно да се разреши платен или неплатен отпуск на родителите, ако няма кой да гледа децата.

Проблемът е, че мърлявостта е част от народопсихологията ни. Като се започне от бай Пешо, който си мие ръцете три пъти в месеца и се завърши с премиера, който в състояние на епидемия търчи да прегръща хората и не знае дори как се слага предпазна маска.

Сега ще проличи колко е безпомощна държавата и дали може да се справи със ситуацията. А ако не се справи, този път не с протести, а с ритници!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.