Кадиров обяви превземането на Северодонецк от руски и лугански военни

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kadirov-obyavi-prevzemaneto-na-severodoneck-ot-ruski-i-luganski-voenni/2737 SvobodnoSlovo.eu
Кадиров обяви превземането на Северодонецк от руски и лугански военни

Град Северодонецк в Луганската народна република е изцяло попаднал под контрола на руски военни и подразделения на Народната милиция на ЛНР, заяви ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в своя Telegram канал .

Всичко! Северодонецк е под наш пълен контрол. Нацистите са победени. Всичките им позиции са унищожени. Градът е освободен. Жителите могат да дишат спокойно. Оттук нататък те вече не са в опасност.

Рамзан Кадиров

глава на Чеченската република

Кадиров уточни, че военните са дали седмица да превземат Северодонецк, но след това ръководителят на Чечения коригира срока и нареди градът да бъде превзет за три дни. В резултат военнослужещите изпълниха задачата още по-бързо – за три часа.

Ден по-рано руските военни поеха контрола над цялата линия на съприкосновение в Северодонецк и блокираха украинските въоръжени сили вътре в града.

yamal-media.ru

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.